發新話題

Marui mws jam 飛機

佢似乎係成份Bolt carrier插入Buffer Tube,但個飛機插實個菊花頭。
前Pin同後Pin一樣可以用賓子打出嚟;
我上次試過因為換偷輕Bolt lock鋼片,同用High speed buffer令到射速過快,成份Bolt carrier卡死咗,最後要拆尾通先可以攞番出嚟。
究竟世界上還有神嗎?

你如果冇尾通匙,我都係建議你攞去整。
飛機彈弓就算唔斷都要換過。
引用:
原帖由 xXhihi3Xx 於 17-3-2021 22:31 發表
1.我想問下隻飛機jam住左,係唔係因為飛機彈弓斷左?定係因為其他問題?

2.條固定上下槍身的前pin,係唔係有特別方法先可以退出黎?後面條pin反而可以用手指輕鬆整出黎

3.宜家飛機jam住左,要係咪一定要將兩條固定 ...
究竟世界上還有神嗎?

其實仲有一招。
如果你冇換過份Bolt,係可以監粗㩒Forward assist去令到Bolt carrier復位。
究竟世界上還有神嗎?

可以直接扭。
引用:
原帖由 xXhihi3Xx 於 17-3-2021 23:05 發表
尾通匙我有,應該可以試下
但係尾通個牙有無螺絲膠?定係可以直接扭出黎?
究竟世界上還有神嗎?

唔好, Marui身只係鑄鋁,用錯力真係會PK。
引用:
原帖由 迷路 於 17-3-2021 23:07 發表
大力擰出來,大力出奇跡
究竟世界上還有神嗎?

我記得之前試過你呢個情況,都係拆尾通先搞番掂。
其實你改過啲乜?
引用:
原帖由 xXhihi3Xx 於 17-3-2021 23:11 發表
我聽日試下,thanks
究竟世界上還有神嗎?

奇怪了。
那Bolt carrier頂那粒螺絲又或者飛機彈弓真的出了問題。
飛機前端的膠菊花頭還在嗎?
引用:
原帖由 xXhihi3Xx 於 17-3-2021 23:19 發表
除左charging handle,內件全原裝
究竟世界上還有神嗎?

所以我換MWC Lower Frame。
而家豬皮個Receiver聽聞唔錯。
「好L憤怒嘅槍」又有出Receiver,打巢個老原身就換。
引用:
原帖由 迷路 於 17-3-2021 23:17 發表
確實有小小磨損。。。
究竟世界上還有神嗎?

佢似冇咗條菊花頭彈弓仔,成份Bolt插到實一實。
引用:
原帖由 tangfung 於 18-3-2021 10:33 發表
通常 jam 槍都係因為條 bolt 回唔切, 跟住就 double feed, 搞到 jam
拆到條 bolt 出嚟之後, 換咗條 t8 飛機彈弓就得

條彈弓大約就係下面條 link 咁樣
https://www.facebook.com/prozishop/posts/10 ...
究竟世界上還有神嗎?

記得留意番Bolt carrier頂粒螺絲,唔好俾佢鬆,要扭到啱啱好,否則有機會掃Lower receiver 個尾通牙。
引用:
原帖由 xXhihi3Xx 於 18-3-2021 18:00 發表
係飛機彈弓斷左
聽日去買條新
究竟世界上還有神嗎?

發新話題