發新話題

[WE] 請教C兄們,WE沙鷹L6是否第一水有紅點,第二水就無呢?

請教C兄們,WE沙鷹L6是否第一水有紅點,第二水就無呢?

小弟最近買左支WE西巴根,銀色DE L6.回家才留意到安全掣位置無紅色點.

以為真槍都係咁.但我從網上找到WE本身出的圖片是有點上這紅點.

仲以為係我唔好彩買到WE做漏呢點ge玩具槍.於是再找尋有關呢支玩具槍的圖片,
原來其他銀色版的同我一樣,無果一紅點.

唔通真係早買早享受?早買有著數?
又..請教C兄, 用什麼最佳方法,點上這一紅點呢?謝謝!

引用:
原帖由 kornhill401 於 6-4-2021 14:11 發表
小弟最近買左支WE西巴根,銀色DE L6.回家才留意到安全掣位置無紅色點.
以為真槍都係咁.但我從網上找到WE本身出的圖片是有點上這紅點.
仲以為係我唔好彩買到WE做漏呢點ge玩具槍 ...
在下買無骨版都是沒紅點的。
骨版不清楚。

點紅點的方法是先打平支槍,用雙星水性紅色油 (10元),直接用牙簽點一滴,不用太大滴,之後直接將牙簽點在要上色的凹位中央,讓牙簽上的油慢慢流下去,覺得差不多就可以拿走牙簽,
如是者點出來的紅點是會很圓很整齊。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

1 個讚好! TOP

回2#

謝謝Dave C兄的智慧分享.

引用2#Dave C兄:在下買無骨版都是沒紅點的。
唔通香港版,都是無加上果粒紅點?
以下有紅點的圖片,是我在某台灣論壇的開箱文找到的.

之前睇段訪問, 點紅點MAGNUM RESEARCH 都係用牙籤點上去

引用:
原帖由 kornhill401 於 8-4-2021 13:36 發表
引用2#Dave C兄:在下買無骨版都是沒紅點的。
唔通香港版,都是無加上果粒紅點?
以下有紅點的圖片,是我在某台灣論壇的開箱文找到的.
你應該這樣想,港版是無紅點限量版,可以按玩家喜好而點上不同紅色,有酒紅,鮮紅,大紅,玫瑰紅,粉紅,桃紅,法拉利紅等等,令客人可以打造最迎合自己需要既槍支外觀,非一般量產款式可比,最重要的是不另收費。

這樣是否開心很多?
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 6# 的帖子

忽然想起某年兩老在某酒家擺壽酒,當中有隻什麼貴妃鷄是不斬件原隻上的,隨盤奉上大剪刀一把,讓食家按自己需求自行定制,不另收費。。。

心想: 忽!唔斬件要自己 DIY 本來已經是偷懶,竟然可以美化成不另收費,應該是原隻上廚房偷唔到雞變相加價吧。。。

回7#

咁ge服務態度, 呢間酒樓都怕要摺埋了?

回覆 8# 的帖子

理所當然的,舊年疫情期間已經摺左

引用:
原帖由 olw0978 於 8-4-2021 23:13 發表
忽然想起某年兩老在某酒家擺壽酒,當中有隻什麼貴妃鷄是不斬件原隻上的,隨盤奉上大剪刀一把,讓食家按自己需求自行定制,不另收費。。。

心想: 忽!唔斬件要自己 DIY 本來已經是偷懶,竟然可以美化成不另收 ...
岩岩都去完老友婚宴,酒店職員全程跟實新娘抬裙後擺,堅。

生意巧艱難,執生或要飯

發新話題