發新話題

[Marui] Marui新製品予告ONLINE pt.4

引用:
原帖由 Dave 於 28-6-2021 09:40 發表

7 月 15 日發售MARUI AKM GBB
價格 59800 羊 ( 即 MARUI M4 MWS 價 )

溫習一下:
1 - 槍頂蓋是鋼,槍身是合金
2 - 假木托和護木,但用了新上色法所以「看起來很真」
3 - 彈匣不是鋼皮,是一體式鋁 ...
請問Dave師兄,我果支AKM 是GHK, 請問有什麼分別?

附件

6-7-2021 11:55

6-7-2021 11:55

引用:
原帖由 Dave 於 6-7-2021 13:48 發表

在下不是GHK 用家,只能略答一二。

第一當然是材質,GHK 是LCT 身,木頭和鋼身是基本配置,也很美觀,MARUI 的是合金身和膠托。
可是因LCT AK 本來是AEG,火控位置和槍身長度都跟真槍不同的,比例上的問題是 ...
Thank you sir!

引用:
原帖由 Dave 於 28-6-2021 09:40 發表

7 月 15 日發售MARUI AKM GBB
價格 59800 羊 ( 即 MARUI M4 MWS 價 )

溫習一下:
1 - 槍頂蓋是鋼,槍身是合金
2 - 假木托和護木,但用了新上色法所以「看起來很真」
3 - 彈匣不是鋼皮,是一體式鋁 ...
槍街見返貨啦…

又有貨返今日…

附件

19-7-2021 13:24

引用:
原帖由 gainax 於 19-7-2021 16:15 發表

師兄咁快手? 話時話馬記d包裝設計得幾有品味,
咁簡單紙箱整到好似收藏品
我朋友sent 相比我咋,等我流口水

引用:
原帖由 0050100 於 19-7-2021 17:00 發表

唉!訂遲了重未有電話響,可能要等第二水.
有冇師兄可分享一下爆炸圖呢!
呢支槍都好多人買喎!我買咗GHK 個支,所以馬記呢支就冇訂到!

引用:
原帖由 0050100 於 19-7-2021 17:35 發表
哈!我個人手夠難,挽挽玩具不想付太多法律責任,所以盡可能不揀Gkk牌.哈
有乜法律責任?

引用:
原帖由 0050100 於 19-7-2021 17:35 發表
哈!我個人手夠難,挽挽玩具不想付太多法律責任,所以盡可能不揀Gkk牌.哈
我果支係GHK 唔係Gkk喎…

引用:
原帖由 kornhill401 於 21-7-2021 12:58 發表

在台灣,有槍友因評價GHK的玩具槍,而收到律師信.
評價玩具槍後收律師信…只可以比個like 佢…

引用:
原帖由 Dave 於 28-7-2021 14:11 發表
MARUI 次世代MP5 ,2021 年8 月 18 日開售...

未免太快...

Tokyo Marui 馬記即將於下個月18日推出次世代MP5A5電動槍啦!
轉自網上消息…

附件

28-7-2021 17:13

引用:
原帖由 kenhttp 於 5-7-2023 21:37 發表

係,單發快打15飛都已經凍到個匣既溫度計無晒色

btw Dave兄會做開箱文嗎?
等你呀………!

發新話題