16 12
發新話題

[VFC] DNA GBB

引用:
原帖由 goodsmile 於 4-5-2021 19:49 發表

● 下槍身左側原始M4A1 CARBINE鋼印處,雷射雕刻了刪除線。
● 下槍身左側刻印底部增加"NAVY 18-1"雷射刻印。

● 採用10.3"鋼製外管、鋼製FH556RC樣式防火帽。
● 鋁合金CNC銑削DD MK18 RIS II樣式護木, ...
我會咁諗 如果仲買到鍛版vfc m4
買多枝mk18mod1黎砌 再搞返d marking可能仲抵

Dna個身應該係成件插鋁cnc出黎 見人地post過有位刀痕比較勁
鍛身就靚仔少少

引用:
原帖由 goodsmile 於 5-5-2021 12:31 發表
查實一萬蚊買支靚仔又話珍品級數傢俬嘅xm16e1
我都會買佢賬
但係萬一蚊買一支18mod1就真係諗諗先
畢竟我以前鍛m4先5000幾,再買多支普通版18mod1
加埋加埋都係$8000,已經夠料砌一支鍛mod1
轉頭vfc2021出鍛 ...
我諗過dna即係vfc既第個名
但dna又有搞過長島版sten
我諗應該係間’行’ order vfc做代工

另外鍛身開左鍛模 大批做應該係平過續隻cnc
佢肯開平頂、a1,a2,c7 幾隻 下身又一兩隻
咁就皆大歡喜

引用:
原帖由 goodsmile 於 7-5-2021 01:17 發表

2019年我同佢內部人員傾過計
出完懷舊系列就會出m4 not a1,16a2,16a4,
取決於vfc幾時完成三連發火控
之後先會出啲罕有嘅現代ar15型號
而家睇嚟應該不知道猴年馬月先有三連發AR
————— ...
會出m4 carbine?

引用:
原帖由 goodsmile 於 7-5-2021 13:11 發表

Yup,就算到而家間廠都只係有外觀部件生產能力
某些內部零件都係同返女金火高價採購......
咁怪唔知咁貴啦
其實佢肯比錢開幾套鍛模更好

期待有三連發系列 v記ar系統都近十年了
都仲未搞三連發

引用:
原帖由 goodsmile 於 11-5-2021 16:32 發表

不要分那麼清,完美到99.9還是射膠珠
喊咗出嚟,16e1驚冇貨,手多多入多咗一把
嘩好正
少少美中不足 dna唔係壓字

引用:
原帖由 goodsmile 於 12-5-2021 15:50 發表

唔敢肯定,
有人實牙實齒同我講唔係鍛做
仲要誓神劈願
‘唔係鍛做’意思係指個身?
我見個身d弧位有一行行刀痕
似係成份cnc出黎

引用:
原帖由 goodsmile 於 20-5-2021 00:03 發表

唔太肯定,
但係又有部份壓字嘅痕跡
如果係雕應該唔會雕到深淺不一咁戇居
Um...但又好似睇唔到d邊位唧起左少少咁
比較公整dd

比d dna舊野毒一毒 都想整返枝723/733

引用:
原帖由 goodsmile 於 20-5-2021 00:59 發表

個字碼用到掘晒,
唯有加大油壓機嘅力度,
就會壓到咁,
真槍打到落去有字睇到就算數
明解
因為見vfc套mk27mod2鋼slide d壓字
字邊有唧起左 同睇相d壓字ar身好接近
就拎左黎做標準

引用:
原帖由 gainax 於 20-5-2021 01:32 發表

而家dma出成槍 733未?記得有廠出份v記733身 cnc kit唔知係咪係佢做?
成槍有出就安心出痕了
佢出左723 但當然依家唔會買到啦
二手亦唔見有
亦都有套c7 upper + 16a2 auto下身
但有人話唔係vfc廠出 當然亦都買唔到了

講開cnc身刀痕
買左套task force 416身 應該都係vfc廠
出奇地冇咩刀痕 curve位都係

引用:
原帖由 gainax 於 20-5-2021 01:52 發表

佢支723係味c7upper a2auto 下身? 如果係要改733就易士
之前有套cnc 733身以為係dma佢出,所以一直冇散砌等成槍
唔知係咪呢
依家仲搵到fb個post
但賣場條link已經收左檔

引用:
原帖由 goodsmile 於 20-5-2021 08:58 發表

已經預留左一套珍m203前護木同朱皮203
但奈何m16a2依舊在等待中

關於價格問題問題在於
1)原廠加價接近一成
2)最近呢個牌子比香港某大戶睇中左
再同街幾間地舖合謀定價,因每一款限量生產,
零售價再加價兩 ...
之前睇好似8k幾
依家係咪5位數啦?

引用:
原帖由 goodsmile 於 20-5-2021 14:26 發表

我就由當年嘅井勝m4去到而家嘅dna
曲線抗爭大莊,聯合一眾細舖玩會員價暗號價
可惜香港人實在太有錢,始終大鋪買有嗰種尊貴嘅感覺
台灣買始終隔左層
香港人玩唔到露天 要睇佢間舖受唔受你玩
好彩既就比個地址 paypal過數

引用:
原帖由 Opica 於 20-5-2021 14:35 發表
V記M4系統的3連發功能。。。如果DNA不弄的話, 應該不會有了

可惜V記M4少人玩, 個個聽到DNA係V記件就已經耍手拎頭。。。
TW那邊又被我們/豬香港牌信徒追擊。。。

再加上V記QC及用料問題, 然後再加上那班大大力 ...
我都轉左玩v記
係設計/用料上有d隱憂
已知新416較hop up組野係膠黎 未必穩定
睇睇枝新mk18 佢用枝dummy飲管駁過去
但駁住粒野又好似膠黎 我都1516緊入唔入

16 12
發新話題