發新話題

[認真] 香港蠻多airsoft店經營有問題

引用:
原帖由 陸明 於 20-12-2021 10:23 發表
這我個人消費經驗,大家參考就好。
(考量cgf規定,不提及商戶名稱)

哪幾間就不說了,基本可以從評論中探知一二,
我自己實際試過8間,有六間都會搞到我去paypal索償。

甚至還有不出貨亦不退款,
「原因是 ...
唔知係咪我有問題,你所講的事件我又未試過喎!上次我幫襯果間衰極都冇乜特別嘢………

引用:
原帖由 kornhill401 於 20-12-2021 11:23 發表
樓主所說的,我相信都是所有網購的C兄的心聲.
在香港網購,都話可以向消委會投訴.
但向外國網購的話...對我來說,都唔知點算好.
我支MP5K 都在台灣買回來,由比錢確認到出貨過情十分暢順,第三日就收到…

引用:
原帖由 kornhill401 於 20-12-2021 11:41 發表

我仲以為C兄係同'老虎 '買的.咁..隻彈匣係台灣跟槍.唔關'老虎 '事.
買咗兩支…台灣就比自己,老苦個支就比咗朋友玩…所以老苦個支衰咗………!

引用:
原帖由 Jagdtiger1944 於 22-12-2021 07:32 發表

咁快...  運費幾錢?  依家香港D槍店網店買Umarex,GHK GBB長期冇貨,我都研究緊台灣網購算... 但怕寄枝次貨有花果時好麻煩冇得換冇得退...
當我收到支槍時,我驗屍咁驗,完全冇問題!大可以放心,佢會比段試槍片比我睇,單發及連發、速度、成支槍近距離影曬錄影比我睇,你滿意先寄EMS給我!三日就到!

引用:
原帖由 Jagdtiger1944 於 22-12-2021 13:20 發表

係台灣邊間?係咪KIC ? Shipping $200-300 OK? 基本上依家Umarex,VFC,GHK GBB台灣係全齊貨 , 香港係全冇貨... 我懷疑依家個情況係香港賣得太少,台灣槍直情有貨都比外國或本土先,否則解釋唔到點解連WGC都長期冇貨. ...
另外一間,佢哋的存貨比較多少少,我就是在香港店舖或網店都冇,但居然台灣有貨………!

發新話題