23 12
發新話題

[VFC] FAL GBB 幾時出﹖

引用:
原帖由 gainax 於 23-12-2021 11:54 發表

可能驚有板拳小強埋身? 我想都有唔少人中意呢d古董鋼身smg, 咁多年係得馬記n年前出過支膠aeg
實際冷門到得人驚 ,fal都係冷門既表表者,如果咁都出 gbb, 仲要鋼身打得下真係值得支持
D非AR、MP5同Ak玩具係香港都係叫好唔叫座

引用:
原帖由 gainax 於 24-12-2021 10:51 發表

Fal我以前都係打cod先開始了解下,我覺得佢外觀一般又冇咩電影同game洗腦
所以玩具市場真係冇咩人玩,aeg都未見過有人拎落場
野鵝突擊隊?細個行HMV DVD 10蚊隻

引用:
原帖由 gainax 於 24-12-2021 11:21 發表

香港8成人玩m4(90%踢的高,9%hk416, 1%m4軍版 )1成玩 ak,0.5成玩mp5, 0.5成玩其他
所以啲鋪頭唔亂入貨,都理解的

引用:
原帖由 gainax 於 24-12-2021 14:56 發表

玩具世界係永續 ar15 m4架,我上星期去買料砌下支 mws, 發現同一個選擇掣都有幾個牌子生產,搞到都唔知買邊隻好
除左馬記仲有其他n個系統m4既選擇掣呢?咁樣仲會有幾多廠肯出其他野回本效率底咁多,

以前同 ...
所以有時好多玩家成日x d廠唔肯出a唔肯出b, 我都會問返果個人: 你成日話正,一出必買果d,到最後係咪都真係買先

咁d廠仲點會係又出唔係又出,一係一出精品向,貴,買就買唔買x就

有時我都覺得無得好埋怨,廠係做生意,做生意自然想穩賺,講完

最後提到的we,恕我直言,玩we係另類浪費金錢

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-12-2021 19:14 發表

講起vfc套鍛m4 其實好奇怪
Dna枝mk18咁貴都即清
黎緊esd又黎枝v系統空機版m4 收8k

Vfc枝鍛好似先5 6k 靚仔又齊件
倒返轉講 好多人想要 但又搵唔到
Sr25可能都係同一個問題 但呢個價佢出鍛m110我係覺得抵到爛 ...
DNA 野係香港賣得貴姐,自己入連運唔洗一皮

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-12-2021 00:29 發表

我覺得佢個配置用台灣價 比較vfc果兩枝鍛
佢都係貴 或者只係v平

如果dna仲有723 我怕我都可能跳
V平但做唔到開箱打得
D得

玩過兩支16日1同兩支177,性能無咩好挑剔,呢個價呢個料

講唔上物超所值但物有所值

引用:
原帖由 gainax 於 24-12-2021 21:40 發表

V記dd鍛 m4根本超抵玩,而家買支大蛇 m4己經好似成萬,當時5千幾咁靚冇買走哂寶
如果佢返出鍛 m4出埋mk12台灣材料貴左收7,8千都值得玩,dma支 mk18我覺得唔值一萬,只係cnc身質數
又唔係xm177有a1身同鋁 ...
Esd 今日試撚過,以呢幾日比人日操夜操,動作都算好確實

不過睇下到時出嚟咩水位先,我想裝返d三角西ris上去咋

引用:
原帖由 gainax 於 25-12-2021 02:24 發表

唔知點解 v記個支鍛平一節仲要做功最靚,dma我一直覺得定位出錯可能香港炒貴哂,
佢d m16同xm177賣原價7千幾至8千幾有吸引力,但去到過萬就貴左d了,原因唔係鍛身同唔係rs膠件
始終同類有大蛇A1鍛身同馬記 mws m ...
你都講到原因,根本香港好多嘢都炒貴晒
你睇頭水GHK Glock都知

某店DNA MK 18 MOD 1
正價皮鳩幾
早輪突然特價7千幾,就知香港食水幾深

至於鍛造身VFC,當年出時候我仲未開始入GBB

我都未玩過

引用:
原帖由 gainax 於 25-12-2021 01:50 發表

市場主導冇得埋怨,熱愛小眾槍款玩家只好等待了,
我覺得只要產品做得好,貴d都會比錢買,相反平比你又唔係平好多,做得唔好寧願唔玩
當然個個都想平靚正,有既唔怕買
有時平貴係源自於大家價值觀唔同,好似行GHK系統嗰支L119A2

好多唔知唔識,咪係咁話人貴囉

之後一定又有人最叻又搬真槍出黎講,話真槍都冇咁貴

「平比你又唔係平好多,做得唔好寧願唔玩」

所以我點都唔會買WE/WE系統貴價GBB就係呢個原因

花左心機時間都唔代表會好

引用:
原帖由 gainax 於 25-12-2021 15:53 發表

貴唔貴睇下質素點,成支CNC鋁鋼件甚至鍛造打極唔爛,外表又靚,
買個種安心同耐用又靚好睇見都happy,貴都只係一次性投資OK,我覺得非常中意既槍型值得整支

平既如果質素唔掂,呢度易爛個度甩漆肉肉酸酸又冇marking唔 ...
所以我同新入坑玩槍又想玩GBB, 我都叫佢買馬記算

最少爛極點都唔怕整唔返,連大陸BJtac都有件出,最怕你無錢整

引用:
原帖由 gainax 於 25-12-2021 15:15 發表

壓字其實好難做得支支一樣靚, 仲有機會失手搞到一忽睇唔到甚至歪左,
鋼字模以M4咁幼咁細隻字都有使用壽命,做得差過合格線個d我覺得好難會有玩家比原價咁貴埋單,
即係間廠會當成不良品自已食返,種種成本即是圍返總 ...
果支應該唔洗8千吧

如果呢個價佢點吹自己業內最高級鍛身都好難科水

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-12-2021 23:35 發表

唔知係咪我聽錯a牌枝119下receiver 係原廠配返岩色
而唔係cnc出黎?
下身我又無為意 焦點落左去上身度

引用:
原帖由 gainax 於 25-12-2021 20:18 發表

我個人覺得GBB長槍大眾款M4唔玩馬記就係玩G香港,V記都可以考慮只係氣化冇前2者好,
勝在價錢實惠外觀精美又多款選擇,都有唔少吸引力,適合玩開GBB玩家
例如MCMR印像中唔洗4千玩到,416a5同sr16e3又係抵玩只係3千幾, ...
我以前都係kwa fans, 可惜好多件香港都無,買條管都頭痕,而且匣真係太重,後生果陣都可8匣上身,而家唔得啦

佢就算出第二代都無咩大改進,都可以放棄了

WE玩過三支,m4、m14同scar h,scar h其實唔錯,只可惜,we原裝原材料太流,將貨就價,大改一支好貴而且改完都未必好

所以we呢個牌子第日就算有槍得佢有我都唔會買

引用:
原帖由 520df10 於 27-12-2021 16:35 發表

唔係兩把出事,
係一把FSP打咗十幾夾先出事
詳細就唔再講,始終應承咗人地
只能夠講有(氣泡)
————————————————
始終在座各位都係玩玩具
扯埋真槍來講亦都冇意思
塑膠珠就算 ...
有沙窿就無計了

引用:
原帖由 48191 於 27-12-2021 20:26 發表
完全同意
Kwa有副廠出所謂輕匣原來係改隻短匣出黎,吹脹

23 12
發新話題