發新話題

[VFC] FAL GBB 幾時出﹖

引用:
原帖由 里安 於 28-12-2021 13:35 發表

KSC好似上年定今年年頭又有所謂新一代,但無咩大改,加上匣重都係咁先

而家市面最流行都係GHK VFC Marui,各有賣點各有支持者,都好難講邊個獨大

V記近年睇落係好左,但我好多都係觀望態度,畢竟之前唔同款式 ...
識貨呀師兄,支sd v2真係估唔到斷貨到而家都未返貨

我都冇後悔買到貨尾

引用:
原帖由 0050100 於 28-12-2021 12:25 發表

網上同様大把經驗講改善scar hop up組移位,睇你有冇心吧!
我有一枝Papago custom都有咁改
最後賣左 個座d料都係太軟
轉左會vfc
V記呢個位會好dd 但同樣問題會出現係槍身尾版
好多人會打到槍身骨尾果口螺絲擴孔 尾板會斜左同槍身有空隙

我玩We玩得最耐 係m4
由黃芯開始玩 好多小問題到搞過
冇換鋼件 keep住用原廠件 應該都有10年
最近又轉vfc 覺得we已經滿足唔到我

引用:
原帖由 阿堅 於 28-12-2021 10:03 發表

M14個托就有得執既,主要係佢個彈匣位附近執得勁同埋條彈弓位要飛走D木
大天使同木都搞到既
我想砌ebr
而sage Ebr經野唔係貴we ebr組野好多

引用:
原帖由 里安 於 28-12-2021 13:32 發表

SCAR搞左hop up,不過最後都放左支槍走,WE玩具我玩過最滿意佢
M14果陣都係二手,但換D鋼件換D唔換D,外觀同性能都唔上唔落,響幾下又唔響咁,大改又貴
M4又係,平收二手返來換晒鋼件,都係要執

除左平真心諗 ...
M14 我直接收Level3
Overall都應該冇咩會爛
只係個hop up用1911果種 左右受壓都難平衡
同埋個trigger個feel好奇怪 個wall位唔知係邊咁
慢慢扣落去唔知幾時break咁

不過咁大枝我都係係屋企得閒打下 拎落場就難了
玩過we覺得最好 個人認為係svd 3k幾有鋼身
結構簡單 最多都係蝕下sear

引用:
原帖由 520df10 於 28-12-2021 14:05 發表

識貨呀師兄,支sd v2真係估唔到斷貨到而家都未返貨

我都冇後悔買到貨尾
無計SD真係毒左我好多年

細細個睇MARUI本目錄中到家下

內管又夠長打室外都夠做

引用:
原帖由 里安 於 28-12-2021 16:27 發表

無計SD真係毒左我好多年

細細個睇MARUI本目錄中到家下

內管又夠長打室外都夠做

我都有把v2,前幾年貨尾最後幾支
冒險偷運入屋

引用:
原帖由 里安 於 28-12-2021 13:35 發表

KSC好似上年定今年年頭又有所謂新一代,但無咩大改,加上匣重都係咁先

而家市面最流行都係GHK VFC Marui,各有賣點各有支持者,都好難講邊個獨大

V記近年睇落係好左,但我好多都係觀望態度,畢竟之前唔同款式 ...
睇過介紹KSZ最新M4 VER 改左快拆hopup組,睇落係方便左維修,
但佢連個upper近hopup隻耳仔都車走左好多位變分體件咁濟,
鑄造M4身都唔算硬正,係d容易受力位偷薄唔係一件好事,連介紹個個都對呢個設計耐用度有疑問,
好多時咩新快拆,又容易較HOP UP新設計都唔會有原始設計咁穩陣

通常呢D設計固定方法只係用螺絲或機米固定,一係就好似KSZ upper車走一大忽定位,全新情況下當然冇問題,
但打耐左玩得多GBBR既人都知,GBB撞擊力可以撞到槍膛凹左條坑,BOLT LOCK隻角/網球拍頂杆係會變型,鈻Buffer都會出現凹坑,
對AEG冇問題,對固定結構弱既快拆對於有唔少撞擊力GBB就唔係一件好事 ,
GBB M4就算6061 CNC身只要打多左拆多左,上下身都會由非常實淨冇搖,變左有少少鬆,鑄造M4身情況只會更快出現,
對於撞擊力唔細既GBBR,始終原始設計會更耐用同穩陣,我個人有得選擇下唔會簡因快拆/容易較HOP UP新設計會做成減低左原有耐用度/穩陣既產品

而家玩GBB個人會用排除法簡產品, 玩具世界要揾到一個冇缺點產品係唔存在,唯有簡同款產品下邊個最少缺點而又有最多優點咁就簡佢, 每個人觀點角度唔同好難一慨而論,
有人會以性能高打得爽為首選,有人重視像真,有人重視性價比,有人重視外觀,有人重視用料,有人重視操作,
都冇邊個產品可以做到各方面滿足大家要求而獨大,

其實買邊支好睇自已要求,如果推介大蛇比人主力落場咁貴都會冬眠我都唔想冼朋友,
但朋友要求重視操作,像真同好用料要耐用,只係屋企把玩間中射下單發又玩拆解,
咁大蛇又真係市面最硬淨操作感好feel既好選擇, 當然有邊個唔想買到高性能打得爽,又像真耐用物料硬淨產品,
唯有簡支合適素體大花金錢自已砌上去同改造...

V記產品我都中意因為外觀實在太正,內部又像真玩操作同拆解一流,
每次行槍街都心郁郁想買支鋼身玩下,但成日諗而家買左未來會唔會又出新VER,
同埋佢D GBB氣化同一d設計例如MP5斷彈功能仲可以有提升空間,就係呢2個原因令我一直觀望中..
我個人唔會偏向邊個牌子而買產品,而係偏向優質產品而買,就算馬記MWS個個讃好我自己都砌支好貴下,我以前都彈佢D唔好設計(前節玩具設計)唔會因為投入左好貴而夾硬幫佢講好話,因為冇人指正就唔會改變了, 個個都接受以前鷹Marking就冇而家馬仔marking, 亦唔會講左唔玩既人,啱心水一定買,些啦曲只係噴油一個月我己經洗4千己經夠買支市面唔平GBBR玩了,做得好一定再支持捱面包都係咁話...

引用:
原帖由 520df10 於 28-12-2021 16:46 發表

我都有把v2,前幾年貨尾最後幾支
冒險偷運入屋
不鏽鋼suppressor?

引用:
原帖由 里安 於 28-12-2021 17:04 發表

不鏽鋼suppressor?
Yes,加埋v2原裝鋼外管
重到一個點

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-12-2021 14:46 發表

我有一枝Papago custom都有咁改
最後賣左 個座d料都係太軟
轉左會vfc
V記呢個位會好dd 但同樣問題會出現係槍身尾版
好多人會打到槍身骨尾果口螺絲擴孔 尾板會斜左同槍身有空隙

我玩We玩得最耐 係m4
由黃芯 ...
VFC SCAR 隻lower receiver,用來頂住buffer留起後面果幅薄薄的膠牆,0吾知點解都會爆裂,所以有人話最好一買返來就揾0野填鬼實果個尾倉

引用:
原帖由 里安 於 25-12-2021 00:54 發表

Esd 今日試撚過,以呢幾日比人日操夜操,動作都算好確實

不過睇下到時出嚟咩水位先,我想裝返d三角西ris上去咋
呢支神秘鍛m4台灣個面好似都開賣了,終於見到實物相,有興趣師兄可以上冇屋頂拍賣睇下。。

「東北」枝 UZI,是咪已經胎死腹中?

引用:
原帖由 bennytsang16 於 29-12-2021 10:39 發表
「東北」枝 UZI,是咪已經胎死腹中?
幾年前支GHK glock都係咁

等啦

引用:
原帖由 gainax 於 29-12-2021 02:45 發表

呢支神秘鍛m4台灣個面好似都開賣了,終於見到實物相,有興趣師兄可以上冇屋頂拍賣睇下。。
真心有興趣架,係睇港紙幾多

引用:
原帖由 NCP013 於 29-12-2021 02:34 發表

VFC SCAR 隻lower receiver,用來頂住buffer留起後面果幅薄薄的膠牆,0吾知點解都會爆裂,所以有人話最好一買返來就揾0野填鬼實果個尾倉
唔係好明邊個位 即係爆下身?

發新話題