發新話題

馬記MWS 補完計畫, 4#F新增試打影片

馬記MWS 補完計畫, 4#F新增試打影片

話說馬記MWS已出左幾年繼漸成為主流,基本上好多CNC槍款都出左, 熱門既416同JOHN WICK版相信唔少玩家砌左,
最近又有出N5,M733同M16A1 kIT可以講那有錢砌咁多支 ,冇錢之下唯有升級已有支MWS做補完計畫,
作為今年2021年比自已聖誔禮物 ,老學校友就更係砌返最古老軍版,
大家聖誔快樂

cnc槍身就一街係,講到軍版...有鍛身一定衝鍛身, 咁啱得知有間廠既鍛身前冇古人
唔洗問法官大人一定衝
同原裝對比(下原裝),可見原裝身做左cerakote拍埋鍛身質感唔輸,
色水cerakote黑灰色更加有味道,可見馬記MWS原裝身其實已經好正並非一定要改槍身

不過追求完美更係照改
比我感覺係鍛身已經唔似鍛身,造功十分精美應該係受惠新開模具所至,
精美度唔講我以為係冇車刀痕既cnc身,表面處理原廠聲稱軍規陽極硬化,
有消光霧面質感,R一R有痕一抺就甩,感覺唔同普通陽極,

另外相信有師兄睇得出
呢個鍛身係軍版迷大家一直追求真正壓字,前冇古人實在佩服呢間廠家既熱誠
終於有廠家帶比玩家如此補物完夢 ,

馬記補完計畫更係全鋼鍛造,小零件當然全部都換走亞鉛,

另外搵支高質數鋼外管又係一個問題,市面基本冇乜mws 14.5吋鋼管,
市面做功最好既井記鋼外管已絕版,大蛇外管都係好選擇,但比我找到另一樣補物

原來仲有"MWS"粗外管同幼管簡認真考究,重量問題最後都係簡幼管,

RAS應有既marking

呢個三角西係咪好熟識?

本體大至完成,M4配上Acog先係最靚仔,冇錢只好裝支高仿已經好滿足

筆直有限只好所有件都係找玩具之中最高質數,算係補完左馬記MWS外觀
鏡橋同後西未想到用乜由得佢先, 有時間補返試打片

總結,改支馬記真係好金,不過佢系統帶比你使用體驗真係值得
多謝收看

引用:
原帖由 gainax 於 25-12-2021 04:10 發表
話說馬記MWS已出左幾年繼漸成為主流,基本上好多CNC槍款都出左, 熱門既416同JOHN WICK版相信唔少玩家砌左,
最近又有出N5,M733同M16A1 kIT可以講那有錢砌咁多支 ,冇錢之下唯有升級已有支MWS做補完計畫,
作為今年20 ...
我都買咗!

引用:
原帖由 七點六二 於 25-12-2021 04:43 發表

我都買咗!
打過都知爽,平有平玩馬記唔一定要點大改,
自從出左MWS落場可以人人平等了,唔需要好似以前系統內部改一堆野
然後對面屈你原裝射唔準 ,馬記原裝已經好過一堆改裝了,
只係3K出頭一支槍3百出頭一夾,原裝槍身已經靚仔,真係冇得輸

點解咁多人會掉咁多筆直砌一支馬記? 我以前砌過咁多GBB,未試過好似今次砌完咁順利玩得咁happy,
可以講馬記系統實在太穩定又爽 ,一裝即爽Z零件隻鍛身功勞不得不提
https://www.youtube.com/watch?v=0auzOfWlM_A

引用:
原帖由 gainax 於 25-12-2021 13:57 發表
點解咁多人會掉咁多筆直砌一支馬記? 我以前砌過咁多GBB,未試過好似今次砌完咁順利玩得咁happy,
可以講馬記系統實在太穩定又爽 ,一裝即爽Z零件隻鍛身功勞不得不提
https://www.youtube.com/watch?v=0 ...

不過師奶曲可以刻字但唔可以上油,我支MTR16係油漆marking,一條膠紙即刻起哂。

引用:
原帖由 里安 於 25-12-2021 16:55 發表

玩GBB就係要爽
今日順便砌埋支M16a4 ,現代軍版AR一長一短都夠了,我仲有個upper可以砌埋Mk18骨又草下錢先

引用:
原帖由 RCOOH 於 25-12-2021 18:32 發表
不過師奶曲可以刻字但唔可以上油,我支MTR16係油漆marking,一條膠紙即刻起哂。
起左層些啦曲出來?  定只係油漆marking甩左

引用:
原帖由 gainax 於 25-12-2021 19:35 發表

玩GBB就係要爽
今日順便砌埋支M16a4 ,現代軍版AR一長一短都夠了,我仲有個upper可以砌埋Mk18骨又草下錢先
老老實實,馬記原裝我都借人玩過,打落係有種可靠感覺

所以我先話新手咩都唔識,玩馬記好過

不過無特別我都唔轉會、玩開DNA轉會馬記同一Spec好貴

引用:
原帖由 gainax 於 25-12-2021 19:37 發表

起左層些啦曲出來?  定只係油漆marking甩左
marking啦當然。

引用:
原帖由 里安 於 25-12-2021 20:15 發表

老老實實,馬記原裝我都借人玩過,打落係有種可靠感覺

所以我先話新手咩都唔識,玩馬記好過

不過無特別我都唔轉會、玩開DNA轉會馬記同一Spec好貴
馬記唯一缺點就係改上黎貴, 所以成日講真心中意既槍款先好砌支靚,
當PTVV咁玩一支人生豪一次冇遺憾,不過貴極只係一部ip13 maxpro價錢,相信好多人工作一個月都買得起,咁諗你又會接受到

MWS主流玩法原裝玩簡單改下骨同配件,最多改內管HOPUP膠其實已經好正,
DMA都唔錯了,但如果DMA同砌支馬記M16 or xm177,而家出左Mws M16 Kit應該都係簡馬記,
打上黎個爽度分別實在有差距,除非DMA出鍛身咁正,相同CNC身價錢唔差幾多都係馬記爽重要,

退一萬步,退役唔玩個日賣返出去馬記都好多人要, 我見到有人3千放支近全新DMA真係...

引用:
原帖由 gainax 於 25-12-2021 19:35 發表

玩GBB就係要爽
師兄請問這支ACOG鏡會不會比前準星阻住咗看不到?

附件

26-12-2021 20:57

引用:
原帖由 七點六二 於 26-12-2021 20:57 發表

應該唔會的
最多高角度望入去有個影
但遮唔到你個target

引用:
原帖由 七點六二 於 26-12-2021 20:57 發表

冇發覺有野遮住視線,情況應該同acog加遮光罩一樣,加左罩睇野都係清晰睇唔到罩既鐵網

唔該晒兩位師兄!

發新話題