17 12
發新話題

[others] 新槍上市速遞

新槍上市速遞

個 marking 5.95mm搞乜

引用:
原帖由 虛雲 於 10-2-2022 23:56 發表

莫非係賣2500既代價?
唔知佢定位點吸引力係邊,馬記mws只係3200,粟米筒版 2980,
我們呢類舊系統要2500仲包 5.95mm刻字,應該新手冇經驗先會入。。。

引用:
原帖由 虛雲 於 11-2-2022 00:09 發表

其實即係刻6mm,5.95粒BB彈就精密D姐
有板拳但刻到咁樣唔知咩原因,g香港m4有板拳但刻字正常
如果係要避開唔想做咁像真刻字,不如刻 5.5(留空)mm, 等班玩家自己diy咪仲好

同埋有一個問題,fn係有出米國財產 m4a1 carbine marking?
呢樣野要請教專家

仿matech 後sight

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-2-2022 00:27 發表
仿matech 後sight
應該係最吸引地方?我估有散件買到

引用:
原帖由 gainax 於 11-2-2022 00:23 發表
同埋有一個問題,fn係有出米國財產 m4a1 carbine marking?
呢樣野要請教專家
見FN官網有
https://fnamerica.com/products/rifles/fn-m4a1/

引用:
原帖由 gainax 於 11-2-2022 00:04 發表

唔知佢定位點吸引力係邊,馬記mws只係3200,粟米筒版 2980,
我們呢類舊系統要2500仲包 5.95mm刻字,應該新手冇經驗先會入。。。
考驗EQ同動手能力

引用:
原帖由 NCP013 於 11-2-2022 01:36 發表

見FN官網有
https://fnamerica.com/products/rifles/fn-m4a1/
咁應該係近年FN投到生產權做,我仲停留係COLT公發M4年代近代己經冇追
最新生產M4係已經配雙面選擇掣同槍身刻埋QR code? 睇相就係咁
只係售拳左D marking仲搞玩具化,冇留意就... 另一間新製品M4又係咁樣,大家入手前真係要望真D

引用:
原帖由 里安 於 11-2-2022 13:54 發表

考驗EQ同動手能力
我估係專登5.95mm,似出口賣比鬼佬,KA以前支gbb m4直程刻6mm
不過就算正確full marking係味真係有人貪平幾百唔入MWS玩我們..?
V記DD mk18 full marking都係3k都好過我們...

引用:
原帖由 gainax 於 11-2-2022 16:05 發表

我估係專登5.95mm,似出口賣比鬼佬,KA以前支gbb m4直程刻6mm
不過就算正確full marking係味真係有人貪平幾百唔入MWS玩我們..?
V記DD mk18 full marking都係3k都好過我們...
實有人買啦有班人玩開WE佢地當加300買幾行字

我講考EQ同動手係WE一向數唔準原廠件都可以唔夾

引用:
原帖由 gainax 於 11-2-2022 16:05 發表

其實刻成(留空兩到三格)6mm,之後補個5.5係前面就fit哂。7.62咪刻成(留空)6(留空)mm。

17 12
發新話題