發新話題

[VFC] MP7A1 GBB 有幾多個牌子出過?

你冇理由唔知KSC同KWA之間的關係喎!
引用:
原帖由 bennytsang16 於 25-4-2022 17:45 發表
「打大力KW」A,是指 KSC/KWA 定係 Umarex /KWA? 牌子好令人頭痛~  
究竟世界上還有神嗎?

各廠有各自的優/ 缺點。
1)Marui MP7A1 GBB
優點
精準、氣化最好
缺點
內框架為亞鉛,打得多Top Gas會爆,災情永遠解決不到。
事實上,打134A都會爆。
馬記MP7爆Pat pat已經不是新聞。

KWA
優點
原廠唔改精準度中上,冬天打都不會腳軟。
缺點
匣重、原廠拍頭是一個笑話,會自我解體、兩邊飛機彈弓靠一條幼金屬條於Bolt carrier後面作連結,金屬條一斷就炒飛機彈弓、Buffer膠只係一塊黏在尾托蓋的橡膠,會甩。

VFC
優點
外型和比例最好,比例近乎1:1,準度普通。
V2係金屬外管
缺點:
V1
冬天打得郁是奇蹟、C Pin係註定會鬆、因為外管和Frame是一體成型的膠,撞斷外管又係不是新聞。
V2
冬天打得郁,C Pin一樣係鬆。

小米柒
優點
價錢平
缺點
一匣Full Auto,打到一半已經可以拿去救火。
精度不要有過多遐想。

以上各品牌,都有一個共通之處。
Bolt lock係註定會失效,只是遲早問題。

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 monkeyct 於 26-4-2022 04:24 發表
請問師兄乜野係c pin?小弟對改槍唔太熟悉
究竟世界上還有神嗎?

MP9咪又係炒飛機彈弓..
引用:
原帖由 bennytsang16 於 26-4-2022 09:59 發表
MP7 似乎間間廠都出得好「化學」,真係要再想想先 ~
或者 MP9 比較粗枝大葉,會耐用d。
究竟世界上還有神嗎?

如果以GBB SMG計,KWA VZ-61可能比MP7可靠。至少好少聽過出事。
究竟世界上還有神嗎?

冇炒過Bolt carrier入面兩條飛機彈弓!?
引用:
原帖由 里安 於 27-4-2022 11:40 發表

我覺得係少人真係會拎落場 無數據可言,不過我身邊有人仲意玩超短SMG,佢支VZ壞過都幾頭痕

MP7最少虹8/台灣買到件,而且我舊果支打左7-8年,除左拍頭同hopup膠外都無性能相關野換過
究竟世界上還有神嗎?

KWA同VFC一樣有向U記買License出。
KWA點會冇貨?
引用:
原帖由 bennytsang16 於 27-4-2022 15:14 發表
KSC / KWA 是否已經停產?(帘面上已經少見)
定係品牌改名為 Umarex/KWA?

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 monkeyct 於 27-4-2022 15:47 發表
Umarex好似係版權商, 唔係代工廠.
究竟世界上還有神嗎?

發新話題