30 12
發新話題

犁庭掃穴.警方巡「槍街」派傳單

引用:
原帖由 48191 於 16-6-2022 10:02 發表
唔係啩
有好多事就無謂講,好多鋪踩界,行灰色地帶亦唔係咩新鮮事
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

傳聞25週年紀念,有大大到港;要洗洗太平地.

你係酒樓熟客, 部長經理同你傾得兩咀, 不見得人家要交心同你講埋粒山竹牛肉採購入貨走貨窿路.
在座邉位可以人格保証槍街槍業一定冇騎呢野既, 不妨跳出黎拍下心口, 等我地知警察一定係唔擾民唔安樂郁都好.

疫情仍然每日過千,聽講某主席未打針、又驚死,邊敢來呀……
引用:
原帖由 kornhill401 於 16-6-2022 11:51 發表
傳聞25週年紀念,有大大到港;要洗洗太平地.

海關都有出動,如果見到間舖有賣 copy 鏡、玩具 ACOG,唔知會點喇~

今個周末,都唔知出唔出槍街逛街好喇?
就算身無屎,街上被差人 SS (Stop and Search) 都無癮啦!

引用:
原帖由 bennytsang16 於 16-6-2022 15:47 發表
疫情仍然每日過千,聽講某主席未打針、又驚死,邊敢來呀……
到左6月30日前,過萬都唔奇.

病毒殺傷力一早已經減弱,現在每日過千,但沒有太多重症。簡單來說,同普通感冒差不多。
防疫重點,應該聚焦對老人、兒童的防護,而不是再花大量資源去圍封、檢測、限聚。
引用:
原帖由 kornhill401 於 17-6-2022 11:51 發表

到左6月30日前,過萬都唔奇.

基本上,這是國策。沒什麼轉圜餘地。
上海、北京如是,香港、澳門也如是。
「清零」是否可以做到,永遠沒有人知道。
但係市道「清零」已經見到成效。
打個CQB都驚俾人上門踢599G,仲邊有人搞CQB場?
引用:
原帖由 bennytsang16 於 18-6-2022 02:58 發表
病毒殺傷力一早已經減弱,現在每日過千,但沒有太多重症。簡單來說,同普通感冒差不多。
防疫重點,應該聚焦對老人、兒童的防護,而不是再花大量資源去圍封、檢測、限聚。

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 bennytsang16 於 18-6-2022 02:58 發表

前人名句..XX們,XX仍未成功,我們仍須努力...

老實.....槍街入面邊家邊戶"身有屎"在坐膞頭有花既師兄都清清楚楚架啦~~

等如( 高登仔 )成日話槍街D鋪同差人係"自己友/合伙人"關係差唔多咁.....
MAGNUM

引用:
原帖由 Jagdtiger1944 於 19-6-2022 02:22 發表

又講GWS媽媽? 其實係咪真?
NO.NO.NO....唔係講佢~~

比如話果度邊個成日標傍自己D成品係由幾多幾多"真鐵部件"砌出黎而又一直無部門上門~~

又邊間老字號多年來經常"走貨"上內地...香港門巿搵幾多唔點上心果D......
MAGNUM

以前識幾個巴基斯坦阿富汗既同事
佢地話果啲國家基本上家家戶戶都有槍
所以南亞人接觸槍根本唔係咩奇怪既事
分分鐘熟過唔少game友
財少身子弱,無錢瞓唔著

30 12
發新話題