20 12
發新話題

[NORTHEAST 東北製作所] 兩年寒暑.等了個寂寞 - UZI GBB MP2A1 開箱及修改

引用:
原帖由 Dave 於 3-8-2022 17:11 發表

應該是凸出來讓BOLT 底壓下的位置大粒了,那麼有機會不用屈頂蓋都可以每次壓到。
Dave兄有無搵NE補件?

引用:
原帖由 NCP013 於 25-8-2022 01:58 發表
我果支個頂蓋係磨住隻bolt, 應該不須用果粒新件掛。。(況且支槍多數cock o下算,好少打)
唔打就直頭無影響

引用:
原帖由 Dave 於 26-8-2022 15:42 發表

「因為一件新玩具做不到應有的功能, 即使事後補鑊, 也要煩到消費者! 」師兄的要求其實是極度合理的,
可惜氣槍界始終少眾玩意,很多款要不買要不不買,沒有選擇餘地。
當然身為一個不心急又精明的消費者 ( 或者 ...
玩家習以為常都係縱容垃圾出品的原因之一

我同一個台灣玩家傾過,佢支持呢支野既原因,不外乎靚、廠方很保獲、小型作坊出品你要求d咩

但我只係講出一個原因:你收得人錢就應該出一支玩到既嘢,我估玩家冇義務去你你間廠大型定小型

老實講,佢所謂補獲都係抄你功課姐

最近在下換左東北寄來的改件後,係改善左打唔響問題,但又引申另一問題

就係非常非常之容易單發變burst……

引用:
原帖由 Dave 於 6-9-2022 12:36 發表

我有個想法,是否因為司牙大粒了,令復位時粒司牙頂起少少成份BOLT ,之後令份BOLT 沖過了單發的阻鐵?

可否測試一下,拆走尾部厚BUFFER ,即是玩全行程時,這個BURST BUG 是否較不會出現?THANKS
搵日得閒再打散佢睇睇先

老實講唔介意支槍比教重同唔裝配件,玩舊槍都是樂趣

但第一次下場打唔響果下,真係灰晒

20 12
發新話題