發新話題

[VFC] 有關 V記 416a5 一問

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 27-8-2022 15:00 發表

ghk 既gbbr 我得買過553, 執一執走d cnc 紋已經行得好順, 槍既設計幾耐用, 個感覺係我會幻想, 如果hk 既license 可以交哂比ghk 就好既感覺

不過當然都有d 野要改善, 例如匣皮用料, 原裝果隻透明料可以放到爛, ...
其實V記D野佢肯比少少心機去做下QC其實當平價買支靚靚仔仔粗打好過WE都好

你話佢打唔到,我覺得又唔係,落場點都要講技術唔係囉支馬記包贏不論打靶定打人

但VFC硬係好多要玩家自己執既小問題,甩甩漏漏

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 28-8-2022 22:16 發表

vfc d qc 真係死症, 同埋有時佢d 設計同用料唔夾

好似mp5 咁, 本身第1代已經話個伸縮托會搖, 去到第2 代一樣會, 因為個blow back 道力食哂落去end cap, 再加埋end cap d 鋼料真係好軟...似條bolt 撞幾下end c ...
佢大部分件都好淋,但佢下下都要set到recoil大一大,損耗一定快好多,加上佢D野成日唔岩數,咁就係咁先

不過玩得佢,某程度上都知係邊派玩家,有愛既,咪比少少心機set好佢,或者唔落場既,就咩都得啦⋯⋯

成日都話,玩槍玩個殼玩款,要「實用」落場玩具唔一定AR

引用:
原帖由 stevechau 於 30-8-2022 09:57 發表

我用車就堅唔好超跑既
其實玩左氣槍咁多年, 慢慢已經覺得重要既係價錢、外觀&襟玩, 而唔係次次都買槍玩自己~
GHK G5又玩過, 而家摸住支VFC MK18, 內構像真與否唔係咁重要~
所以本質上我無對馬記反感, 只係 ...
GBB box我有朋友仲玩緊,砌LR300

引用:
原帖由 stevechau 於 30-8-2022 09:49 發表

太耐無update自己, 咁我支V2係咪唔可以upgrade上V3撞針&煲??
V2上V3撞針組如果想自己手工搞似乎不太可行,要車個位落到mag release

發新話題