50 1234
發新話題

call of duty modern warfare 2

引用:
原帖由 jn_jona 於 30-10-2022 03:46 發表
單機故事正
有d關有少少open world feel 自由度比以往大
Cqb位緊張
連機打左幾個鐘 係唔錯既
個人覺得動畫/畫風似metal of honor warfighter/bf4
今集d場景好大(以前玩cod4:mw 好想有大場)

要彈既係d槍用晒原 ...
避lic呢樣又唔介意……

講起遊戲入面槍,最唔仲意black ops出槍出到穿越晒

做故事有兩關麻麻地,追車同炸坦克

引用:
原帖由 jn_jona 於 2-11-2022 17:20 發表

追車重複性好高 成關都係做呢樣野

岩岩發現最垃圾係個coop mode 唔知做咩咁
除非佢出個編輯器+可以帶自己架生
Co op我打左中間果個炸Sam site, 又ok wo,新玩multiplayer當幫手升人同槍lv 都好呀

第一同防守關就啲敵人太屈,來緊試下三人打會唔會好點

故事模式剛剛玩完,唔。。。。。以前cod總會有令人深刻同難忘的畫面,或者有關卡會耐唔時想重玩,但今次真係無

好差?又唔係,但講唔上好好

舊mw 1同2故事暫時仲係最正

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-11-2022 18:06 發表

三關我都只打左一次
我係公海夾人打 如果有默契既會好玩d
盡量唔比敵人發現
整體覺得2019個spec ops好似刺激d
2022就自由度大 希望佢黎緊更新可以自己砌裝

至於故事 2022係bbq ending左
舊mw 好多位都哇哇 ...
打Co op我都係同自己人打兩人開住咪玩,其實有好玩地方,要合作遊戲求其拉人打梗係唔好玩自私撚太多

故事都係果句唔係唔好而係舊三步曲更好,呢集係賣畫面同玩法

引用:
原帖由 Dave 於 6-11-2022 11:53 發表
舊三部是否更優質在下也不敢說,始終十年前的水平跟十年後,
十年前的MW 真的是天花版的存在。
但今時今日,玩的遊戲多了,MW 做過的事也有很多其他遊戲做了,
好像在下當年玩雪地飛車開G18 手槍連射,那個場景真 ...
舊三部是否更優質,從頭到尾我都只係覺得佢故事冇特別,畫面同玩法十年後呢集當然比十年前好,無懸念

夠三部曲最少到今時今日我都有相當情節會好深刻,例如第一集做狙擊手、結尾,第二集打白宮、貧民窟,第三集打杜拜酒店

重啟第一集個故事我覺得都幾好,呢一集係略嫌普通,玩完都冇咩深刻同埋玩到唔知自己做邊個角色

Multiplay今集解槍方式我覺得唔錯,差唔多焗你用晒所有槍

不過我部PS4機能真係被榨乾

今集H&K系槍幾好用

話時話你地有無成日彈game, ps4

引用:
原帖由 Dave 於 10-11-2022 22:38 發表

PS5 早幾日夜晚打一晚彈2 , 3 次.. 不爽關機。
我之前打墨西哥潛入關都成日彈

之後online都同你差不多,好彩支槍果關升左經驗值照計數

今集好似仲係跨平台玩家

M4平台果支battle rifle堅垃圾

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-11-2022 16:22 發表

.458 socom果枝?
我反而覺得m16好難用
轉單發仲好用
係,果支唔係當解鎖真係唔會用佢,我同幾個fd都覺得M4平台係得M4好用

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-11-2022 14:00 發表

.458socom果枝用左一陣 覺得都還可以 我打單發
近距腰射幾好用係太少彈 中距都ok既
M16中距好難搞 第一下唔中應該玩完了 果3發集彈又麻麻地 遠唔洗諗

Lmg upper主要係行路慢d 還可以 勝在多彈 中距幾好
5.7  ...
M16手機game都唔好用
G3系幾支都中規中距,暫時battle rifle我仲意用G3
AUG少用唔覺咩特別
SCAR L好準好控但低攻
AK我都覺唔錯

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-11-2022 16:40 發表

Scar l rof唔太快 所以都好控 低真係低攻
Aug同g3少玩
但g3系列個樣改得太勁 冇咩心機玩
今集咩都都要玩 唔係解唔晒啲配件

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-11-2022 23:31 發表

咁都好既 樣樣玩下
依家覺得最難搞係枝spr208
上一集用ps4有auto aim都仲易少少
依家用pc 都幾難下
有keyboard mouse仲唔好用?

50 1234
發新話題