發新話題

[GBB News]noveske n4 gbb消息 emg授權cyma和double eagle製作

引用:
原帖由 ivan_looo 於 2-4-2023 19:16 發表

小弟買左8號仔
未落場前真係試十匣順唔順先,應該有師兄同我一樣,上彈問題,飛機咀撞落chamber度,個咀入唔到落hop up
發生卡彈卡飛機問題,估計係chamber同匣
Mk18?我見有特價三千唔洗好似幾吸引但用T發甲都 jam?

引用:
原帖由 ivan_looo 於 2-4-2023 19:30 發表
唉,686粒字都出唔到 真心無人討論
出唔到香港字試下轉書面語

Tx果chamber上彈斜度同馬記唔同,Tx斜度比較直,
估度係上身做錯數,所以用chamber斜度,和tx彈匣上彈位補飛。馬記原裝匣換tx上彈咀都解決唔到問題。

Tx飛機推彈棍,好快就撞到變形,凹凸不平,打多一排就炒飛機。Tx配Tx匣,問題一樣,只係遲啲炒飛機。

只可以當另一系統玩,無左mws優點,因chamber位上彈唔順,好嘥氣好大力推彈。

近期八卦去鎗舖睇下Tx飛機parts,發覺飛機上推彈棍頭加大,應該廠家都知道問題,想加大頭硬推粒彈,始終唔似馬記甘順甘慳氣。
引用:
原帖由 gainax 於 2-4-2023 22:10 發表

Mk18?我見有特價三千唔洗好似幾吸引但用T發甲都 jam?

引用:
原帖由 rik-rok 於 3-4-2023 10:34 發表
Tx果chamber上彈斜度同馬記唔同,Tx斜度比較直,
估度係上身做錯數,所以用chamber斜度,和tx彈匣上彈位補飛。馬記原裝匣換tx上彈咀都解決唔到問題。

Tx飛機推彈棍,好快就撞到變形,凹凸不平,打多一排就炒飛機 ...
馬記支mws飛機推彈棍出奇地比其他系統幼,但用落又唔覺易出問題,至少有人測試過原裝新槍不斷射唔見咁容易故障
我見2手N4二千頭都有咁平 ,如果原裝槍配原裝夾都會有上彈容易損耗問題,咁而家有冇方法自己搞返順個上彈?

馬記chamber 斜度計好數,飛機推彈棍好細力就可以送粒彈到hopup位,送粒彈順自然慳氣小損耗,唔使死力甘推,所以馬記推彈棍甘幼都無變形。

Tx chamber無抄足馬記,斜度好直。例如斜度係45度,推彈棍對正斜度中心位,有時好彩推到粒彈上去,
但粒彈就撞到推彈棍變形,日子耐左變形多左米炒飛機/jam彈。所以Tx越加越粗推彈棍,拖長飛機壽命補鑊,炒飛機時當自然損耗。

但支鎗已經唔算係一支mws系統,唔用得馬記匣,飛機唔順嘥氣,無哂馬記優點。
引用:
原帖由 gainax 於 3-4-2023 17:47 發表

馬記支mws飛機推彈棍出奇地比其他系統幼,但用落又唔覺易出問題,至少有人測試過原裝新槍不斷射唔見咁容易故障
我見2手N4二千頭都有咁平 ,如果原裝槍配原裝夾都會有上彈容易損耗問題,咁而家有冇方法自己搞返 ...

引用:
原帖由 rik-rok 於 4-4-2023 00:29 發表
馬記chamber 斜度計好數,飛機推彈棍好細力就可以送粒彈到hopup位,送粒彈順自然慳氣小損耗,唔使死力甘推,所以馬記推彈棍甘幼都無變形。

Tx chamber無抄足馬記,斜度好直。例如斜度係45度,推彈棍對正斜度中心位 ...
咁唔怪得佢份鋼煲波箱kit咁平
但改用返MWS飛機+chambe會唔會解決到問題?
定上身內部數己經改左用唔返MWS件?

請問咁多位買左 N4 GBB (非T8 SYSTEM) 既師兄
呢把槍有冇伏位?
見靚仔又鋼件想入手

估上身Tx抄數偷雞,抄唔足數,唔肯定換返馬記chamber有冇得救,我都想試,不過唔見街有馬記chamber賣。
如果鐘意n4 款,mws system,可以搏double x,平d,好似炒足馬記(唔肯定,自己無買)
或轉system ,買vfc。
引用:
原帖由 gainax 於 5-4-2023 17:53 發表

咁唔怪得佢份鋼煲波箱kit咁平
但改用返MWS飛機+chambe會唔會解決到問題?
定上身內部數己經改左用唔返MWS件?

DE N4 匣

DE N4, 用唔用到馬記原廠彈匣?

引用:
原帖由 pk977 於 8-4-2023 11:58 發表
用到

引用:
原帖由 pk977 於 8-4-2023 11:58 發表
用到,效能仲好過DE匣

小弟支T仔第一次落場,事前有壞人執好晒
實戰兩個鐘jam 槍,馬記夾已打到爛夾彈嘴,原裝馬記槍打左8年隻匣都靚仔
唔敢想像打多幾場全彈匣爛嘴,無爛個d 已打崩
已升v2 理應完善,但問題一樣存在,飛機嘴都歪埋

有朋友一樣T仔n4 ,琴日打驚屌到口水橫飛,執左3次,問題一樣飛機爛埋,係咁嘔氣
YouTube 試槍片不可盡信,落場黎真另一回事,打4個鐘,第一鐘已企係度,支槍無法運作
好彩打cqb,只浪費3個鐘, 如果打od,山長水遠上到山企足一日觀賞人地彈來橫飛都幾陰公
難聽d講,俾人指住黎笑上黎俾錢睇風景
所以2手價2千左右,原價3600,大家都明點解
都對呢個牌子失去信任,我地係玩家並非試槍員

面書好似無乜負評,唔知係咪del 晒,或者只能唱好不能唱衰,呢個風氣直接影響到玩家資訊,希望呢度容立更多意見
無唱衰任何野,事實放在眼前,真係執完都打唔到!!
會繼續玩n4 呢個款,有vfc de,8仔唔諗
意下傾向vfc 暫時落場未見過表現
想知道更多資料
1.改外管做300black
2.a-plus bolt可否換vfc 教力飛機
3.v3 獲氣
就咁睇試槍片當然唔錯
係marking 做淺左

De暫時知道換chamber 飛機 bolt
有睇過實際表現正常運作

T仔….馬記智商正常,但呢個係弱智食飯去廁所都唔識

所以唔知有咩好改自家數,抄馬記數自組mws我今日拎出嚟玩狂full快頻清夾都冇jam過 ,完全冇打磨過d乜,本身只要抄得準馬記數就會飛天,就算有一件副廠件唔夾仲可以用返馬記件OR其他副廠件解決,改左自家數就冇得換件解決,即係自己諗計解決

發新話題