發新話題

[GBB News]noveske n4 gbb消息 emg授權cyma和double eagle製作

如果QC有第三方把關,真係堅正。

支T8 1911大大隻字寫住MIC,但正到爆。

引用:
原帖由 Tom561 於 6-11-2022 22:26 發表
其實de呢幾年質素都算是有進步,之前果把jdg p80都佢係地整,宜家最緊要係打價格戰,唔同廠出平價補品級mws,點看都係益消費者
T8比起支P80好太多。

P80膠件歪既。

Cyma版入手。第一感覺就係trigger硬到爆。

引用:
原帖由 48191 於 12-1-2023 06:50 發表
枝鏡會唔會高咗少少?
我個頭大

而且XPS2-0係ACO高度,EXPS先係L1/3,整體來講還可以,起碼冇鏟泥車果款咁顛。

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 Tom561 於 12-1-2023 07:30 發表
同原裝馬記有無分別?
可以理解為一支出廠就配齊T8件既馬記MWS。原裝鎗托同grip分別係彷B5 Bravo同Magpul K2,但鎗托又重又大又緊,grip形狀就同Shadow2一樣稍為重口,用唔慣(我隻手細但厚肉,K2黃蜂腰大patpat設計好頂手),換左Magpul SLK托同B5 grip。

Selector同trigger都硬到爆,出速1.3左右,可能要降火先可以CQB場用,blowback相當勁而且唔同台灣鎗果種虛浮,相當扎實。

當然,小細節上馬記完勝。Cyma係唔見光既位做得比較求其。

引用:
原帖由 Tom561 於 12-1-2023 10:32 發表
似乎t8果枝就係cyma Oem產品,緊兩者相差的千銀差別係邊?
Cyma三千尾,二千尾果支可能係雙雞。

支鎗HOP UP太弱,16段可調但要去到13先保證唔嘔彈(25豬),14就勁得滯……

引用:
原帖由 kin123450 於 20-1-2023 10:41 發表

用唔到馬記匣。。。。 又話同mws d 野通用
用到丫......GP、A1A、老馬都得,係緊DD之嘛。

引用:
原帖由 rik-rok 於 20-1-2023 12:07 發表
係插到,但好易炒飛機
我對過Tx,原裝馬記上身,發覺上身尺寸,chamber上彈位斜度不同,
當馬記匣插Tx,有時會發生飛機推彈時,粒彈撞正chamber位唔上唔落,就會推起成組飛機,飛機咀會插左係Hopup上方。
Tx匣上彈 ...
我反而覺得Tx飛機衝過龍,16段hop要開到13先唔嘔彈,明顯見到係靠hop膠剎停粒彈,黎一下托擊照樣嘔。

引用:
原帖由 rik-rok 於 20-1-2023 12:36 發表
可能Chamber斜度問題,(感覺好似粒彈一出上彈咀,已經撞正Chamber 45度斜坡甘,唔上唔落)
Tx要set bolt好大力先撞到粒彈上HOP up位
馬記好易就可以上到彈

琴晚剪左4圈彈弓,而家開8或9都唔嘔彈了。

引用:
原帖由 gainax 於 4-3-2023 14:53 發表

好多廠所謂優化都係好睇唔好用,某間大廠就係成日改版搞到冇咩人信佢個系統,最近先改到幾年前人地做到既野
搞到好多以前ver班玩家都要坐梃放哂2手 既然原來已經好好地方,係咪真係需要大幅改良?

我覺 ...
馬記MWS真係M,Modular。冇錯係過度工程,但每個零件有佢既存在意義,係日本要求彷真鎗材料必須次少少既法律下更加係最優解。塊bolt stop片打到世芥茉日都未爛,而且重bolt換重片,輕bolt換輕片,簡單直接,網球拍只係個機械開關掣,除非鐵砂掌一野拍爛否則都唔使換。

引用:
原帖由 gainax 於 5-3-2023 09:26 發表

當初我都打算平平地執成份T發鋼內件砌支Mws就算
但最尾穩陣都係貴一貴買返馬記數鋼內件,試過其實就算同樣馬記數都係原裝馬記內件最暢順低阻力氣化最好,
唔執同樣重量非加重鋼bolt直上,只有80%馬記暢順度因支B ...
雙雞支新N4明顯腳軟……睇到某兵團fb段試打片當場笑左。

買左雙雞N4-V2。

隻匣裝工有問題,大約1/10上彈彈弓卡住係彈倉外面,導致唔夠力升起士巴拿bolt lock,試鎗果陣聽到好勁既滋滋聲,似乎係士巴拿不停挫個bolt既聲。解剖裝番好,換埋T8紫膠,very的good。

我們中出了一個叛徒。

不過QMK其實幾好瞄。

附件

21-12-2023 22:04

發新話題