26 12
發新話題

[ARMY] R601-3D 可以變型的 HI CAPA - COMBAT MASTER DUTY X IPSC 自由切換手槍介紹

引用:
原帖由 Glock4682 於 15-12-2022 22:38 發表
師兄的Sand Viper 已經到手了嗎? 我仲未有通知...

YES。不過TTI所謂既新設計虎口保險有D多舊魚,手掌握法必須要100%正確,否則會突然卡雞開唔到鎗。

我用右手根本開唔到,惟有用鉛筆啦......

回覆 16# 的帖子

原來可以用rmr, 我仲order 埋跟槍SRO

引用:
原帖由 RCOOH 於 15-12-2022 23:15 發表

YES。不過TTI所謂既新設計虎口保險有D多舊魚,手掌握法必須要100%正確,否則會突然卡雞開唔到鎗。

我用右手根本開唔到,惟有用鉛筆啦......
R601 3D IPSC 款不夠位上RMR,請問師兄沙蛇可以直上RMR ?不用執?
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 16-12-2022 08:52 發表

R601 3D IPSC 款不夠位上RMR,請問師兄沙蛇可以直上RMR ?不用執?
fit到絕,有DD緊,放好之後用要膠錘輕輕打落去,唔使執

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 RCOOH 於 16-12-2022 09:32 發表

fit到絕,有DD緊,放好之後用要膠錘輕輕打落去,唔使執
本以為R601-3D 跟住即刻出呢支會一樣有對應問題,沒想到已極速改善

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 16-12-2022 18:11 發表

本以為R601-3D 跟住即刻出呢支會一樣有對應問題,沒想到已極速改善
真係改善左,沙蛇多返1mm左右

包膠報告。

EG超高汁SRO接近無痛直上,一樣緊,正面鏡身同鎗既接觸面無可避免會花。

至於Holosun唔上得,一來會花,二來會翹。

多謝師兄詳細圖解

回覆 1# 的帖子

非常高質ge文章,有d問題想請教下dave師兄
1.如果我唔想磨把槍,磨平d隻sro個底得唔得?會唔會影響日後裝配?
2.我冇we glock18,係唔係買返套fit到we glockGE飛標就得
3.呢款sro同馬記比較邊款好d?

引用:
原帖由 amoswong 於 5-6-2023 03:23 發表
非常高質ge文章,有d問題想請教下dave師兄
1.如果我唔想磨把槍,磨平d隻sro個底得唔得?會唔會影響日後裝配?
2.我冇we glock18,係唔係買返套fit到we glockGE飛標就得
應該可以,主要是凸出的弧度需磨平

主要是大力飛標就可以,手上試了幾套剛好WE 18 的打出來數字比較好就分享一下。
其他的配搭我沒有資料。

馬記輕些,最大亮度光些,但高光時圓點不夠圓,有點散。
高質SRO COPY 外觀完勝,重一點點,紅點真圓度比較好。

回覆 25# 的帖子

Thx 師兄!

26 12
發新話題