發新話題

[Marui] 馬記終於有全鋼身ak gbb kit

引用:
原帖由 Tom561 於 15-2-2023 19:22 發表
膠夾有山雞出品的si款式,但講真係完全唔襯把ak(除非大改搞科幻風)我寧願佢出magpul款或74款百搭啲
遲d應該有其他款,希望有電木夾改ak74kit

引用:
原帖由 JFCP 於 18-2-2023 17:57 發表
前兩日AKM匣見廣發9樓仲有
多謝師兄資訊,聽日碰碰運氣

鋼kit見街,外表正唔係片入面灰色價錢唔貴,中意鋼既師兄一定要睇下
套木頭都係好靚,可以砌馬記Ak了

入手了,鋼kit果然好堅硬,外觀真係正原裝身完全冇得比,呢個價錢包埋鋼前節一步到位都冇野好講了

另外套木都冇話可說,一個字靚 同原裝膠木比真係天同地分別雖然原裝其實唔錯了

買左咁多野竟然仲平過我買套cnc mws A2身千幾蚊
Ak真係抵玩過M4好多
雖然買支電exl鋼木Ak外表靚都唔洗2k,但玩gbb仲要係馬記系統,玩落自然忍唔住肯科水完美升級埋外觀
我覺得馬記出槍副廠出件呢個組合係永遠都好容易認命荷包痛都會科水

引用:
原帖由 jn_jona 於 22-2-2023 00:27 發表

有出埋套木比個身?
唔錯wor
另買的,鋼kit還鋼kit冇可能咁多野包

引用:
原帖由 b9296 於 22-2-2023 13:27 發表

http://www.papagoarms.com.tw/Collection/Detail/3440

...但P大反映套木會裝到後裝唔到前 :希望可破解
咁搞笑我仲未得閒裝?鋼kit馬記原裝膠木都裝到但裝呢件真木反而唔得
之前先話有師兄木kit直上馬記 如果真係唔得都有得搞要裝先知點執
我記得D兄套lxt木kit都改到比馬記用,冇理由比馬記kit反而改唔到掛

我估拍拍高意思係馬記數未裝到真木,同佢唔知日本仲有套木kit比馬記?
佢呢套鋼kit可直上馬記膠木,理論上只要舊木定骨係馬記數就可以安裝,除非買個套木唔係馬記數拎aeg數充數先裝唔到  真係要放假裝過先知

引用:
原帖由 dickyli 於 22-2-2023 18:07 發表
裝咗上身,個質感同原裝係好唔同, 今日都入手左套鋼件$18xx 算係幾抵
https://lin.dnset.com:5001/mo/sharing/TBBRFmqSq
https://lin.dnset.com:5001/mo/sharing/UJ5Or4Xgs
係師兄套木好正,鋼kit一樣正價位簡直抵不過我入21xx貴左但買開心冇所謂了
呢2套kit玩馬記akm必入,我覺得仲靚過豬香港ak外觀一分錢一分貨

2手咁快有人放唔知咩原因  不過千幾蚊都幾吸引早知收2手慳幾舊,
我支未有時間砌,有冇師兄砌好分享下毒毒

引用:
原帖由 b9296 於 27-2-2023 00:04 發表

好簡單:因為條外管下垂既 導致滿心歡喜以為無痛直上既玩家立刻急放

唔怪之得
唔知會唔會係個別事件?係固定位有鬆下垂定其他原因?
我估有得救?除非錯位太勁

如果前節斜既話,會唔會係呢件野裝入槍身角度己經斜左?

定係直接支外管開牙裝入去開斜左?
執返啱角度裝個件連接件入去有冇機會解決斜既問題?

引用:
原帖由 dickyli 於 27-2-2023 01:39 發表
我啱啱砌咗鋼身同木件,又唔覺下垂喎
我啱啱試過裝唔見有問題,個位師兄斜左個位有冇睇過係邊度出左事? ,不如問下原廠有冇得同你整or換個份有機會得? 如果唔換呢個鋼身真係冇得玩鋼了

引用:
原帖由 b9296 於 27-2-2023 12:02 發表

Rear Sight Block冇斜:所有位都好fit(因如果有斜肯定扭唔緊螺絲)...另都有試唔裝内管chamber直接上前set條管都係下斜(如圖所示)
我見你張相斜得都幾誇張,連銀色支棍都高低差咁多入唔返個洞
會唔會係上面紅圈個基座裝支外管裝歪左入去搞到斜左?如果要靠自己整返睇怕要拆散份前節先知邊度有問題
成舊鋼件固定鑽洞理論上幾難開歪位,但組裝有可能出錯不如問下官方睇下有冇跟進返先?
玩馬記鋼kit得呢份,你要繼續玩鋼遲d又係要買另一套

引用:
原帖由 ken8cherry 於 27-2-2023 15:27 發表
想請教下如果換左鋼kit仲可唔可以上埋angrygun RD704 套kit?
有冇師兄咁做?
成個前節換上ag?咁原裝鋼kit表尺個基坐可能要用返馬記原裝,理論上呢個鋼身都係馬記數我估肯執下位應該改到上去
但會唔會哂左成分鋼前節

引用:
原帖由 b9296 於 28-2-2023 02:48 發表

擺明係原廠裝嵌出曬事...勞煩了貓店搞足兩粒鐘磨hop up座拆rear sight block調外管etc:勁唔好意思

呢套kit既QC勁參差:祝各位好運
師兄終於搵出問題解決左好過死症醫唔返,希望原廠可以留意下呢個問題
因為以前初代豬香港Ak都有人中槍管下垂問題,而正是lZT代工既鋼身。。

發新話題