發新話題

[Marui] 馬記終於有全鋼身ak gbb kit

引用:
原帖由 gainax 於 20-2-2023 22:28 發表
入手了,鋼kit果然好堅硬,外觀真係正原裝身完全冇得比,呢個價錢包埋鋼前節一步到位都冇野好講了

另外套木都冇話可說,一個字靚 同原裝膠木比真係天同地分別雖然原裝其實唔錯了

買左咁 ...
http://www.papagoarms.com.tw/Collection/Detail/3440

...但P大反映套木會裝到後裝唔到前 :希望可破解

引用:
原帖由 gainax 於 26-2-2023 22:59 發表
2手咁快有人放唔知咩原因  不過千幾蚊都幾吸引早知收2手慳幾舊,
我支未有時間砌,有冇師兄砌好分享下毒毒
好簡單:因為條外管下垂既 導致滿心歡喜以為無痛直上既玩家立刻急放

[attach]315114[/attach]

引用:
原帖由 gainax 於 27-2-2023 02:46 發表
如果前節斜既話,會唔會係呢件野裝入槍身角度己經斜左?
定係直接支外管開牙裝入去開斜左?
執返啱角度裝個件連接件入去有冇機會解決斜既問題?
Rear Sight Block冇斜:所有位都好fit(因如果有斜肯定扭唔緊螺絲)...另都有試唔裝内管chamber直接上前set條管都係下斜(如圖所示)

引用:
原帖由 gainax 於 27-2-2023 15:52 發表

我見你張相斜得都幾誇張,連銀色支棍都高低差咁多入唔返個洞
會唔會係上面紅圈個基座裝支外管裝歪左入去搞到斜左?如果要靠自己整返睇怕要拆散份前節先知邊度有問題
成舊鋼件固定鑽洞理論上幾難開歪位,但組裝有 ...
擺明係原廠裝嵌出曬事...勞煩了貓店搞足兩粒鐘磨hop up座拆rear sight block調外管etc:勁唔好意思

呢套kit既QC勁參差:祝各位好運

引用:
原帖由 gainax 於 27-2-2023 15:52 發表

我見你張相斜得都幾誇張,連銀色支棍都高低差咁多入唔返個洞
會唔會係上面紅圈個基座裝支外管裝歪左入去搞到斜左?如果要靠自己整返睇怕要拆散份前節先知邊度有問題
成舊鋼件固定鑽洞理論上幾難開歪位,但組裝有 ...
呢套其實係謎版kit:叫官方解決有難度

發新話題