發新話題

7.62款GBB求毒

引用:
原帖由 stevechau 於 20-4-2023 09:15 發表

正呀ching!!!
就係想要多D呢D分享
以前曾經好鍾意M14木托版, 但同SVD一樣, 覺得搞完太重&太貴就不了了之~
而家係諗住拎呢D大牛龜入CQB玩果陣自HIGH下, 所以除左MK17/417之類比較短槍管之外, 我 ...
417短暫擁有過v1
依家買應該都v2啦 但v2個guide hop up靠條長膠條去比壓力set hop up
你睇下個結構就明 個hop up可能唔穩定
Vfc scar就相對簡單d 係要上返緊d螺絲 特別係近托果幾口
因為鬆左再打槍身螺絲窿會擴孔 個尾托座同身會有gap

仲有m110k可以諗既 110k個guide都叫拎去金屬棍去傳重組hop up應該會好d
M110k 真佬都有拎黎打cqb
傳聞真鐵因為短管燒唔晒d藥 室內開槍可以當震撼彈用
因為真佬有coms隻耳冇事 capture果d人就耳仔流血

計埋俄仔 仲有akmsu都係762

Vfc咁鬼耐都唔出g3a4 有g3a4/g3a4k都可以打cqb

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-4-2023 09:34 發表

417短暫擁有過v1
依家買應該都v2啦 但v2個guide hop up靠條長膠條去比壓力set hop up
你睇下個結構就明 個hop up可能唔穩定
Vfc scar就相對簡單d 係要上返緊d螺絲 特別係近托果幾口
因為鬆左再打槍身螺絲窿會擴 ...
其實GuideHop系統我明佢既原理點玩, 亦都明有機會打打下鬆
就算睇返台灣D片都見佢地後來玩AR V3之類都係要再DIY少少先好D, 不過我諗有大後座力在前, 我可能會願意有所忍讓......反正我都唔係打得準, 可能震鬆HOPUP都唔多覺

咦咪住, M110K?!
我就係最想有人突破我條盲腸, 等我可以多D野揀諗, 等我search下圖自毒一翻, 睇下最終會唔會轉呔先

AK款我真係無感, G3就硬係覺得唔長唔好睇(細個睇"紫雨風暴"周華健好似

引用:
原帖由 stevechau 於 20-4-2023 15:22 發表

其實GuideHop系統我明佢既原理點玩, 亦都明有機會打打下鬆
就算睇返台灣D片都見佢地後來玩AR V3之類都係要再DIY少少先好D, 不過我諗有大後座力在前, 我可能會願意有所忍讓......反正我都唔係打得準, 可能震鬆 ...
其實m110k 咪 SR25 ECC既沙色版囉
呢一水好似加強左尾通

引用:
原帖由 pmcoperator 於 20-4-2023 15:35 發表

其實m110k 咪 SR25 ECC既沙色版囉
呢一水好似加強左尾通
剛剛睇緊圖&SPEC, 應該就係ching你講既野
長度就大約係16"管既槍黎, 但以前試過拎M4A1長度入CQB都覺得有D辛苦......
考慮埋呢點, SR25應該係備選, 多數都係Scar-H & HK417之間決一支出黎多

引用:
原帖由 stevechau 於 20-4-2023 16:06 發表

剛剛睇緊圖&SPEC, 應該就係ching你講既野
長度就大約係16"管既槍黎, 但以前試過拎M4A1長度入CQB都覺得有D辛苦......
考慮埋呢點, SR25應該係備選, 多數都係Scar-H & HK417之間決一支出黎多
香港既cqb係幾細既
最細枝可能係mk17 cqc

110k準確d講應該係爆下身近尾通?
我自己就唔用原廠粒buffer 因為有師兄話過真係會爆尾通
我會用ghk 7075輕buffer
110k 即係sr25ecc咁上下野

我揀可能會mk17 仲有另一個mk17既問題係前下骨唔係1913數
裝td棍仔會鬆
另hop up螺絲有d醜 可以拎出去配口機米

G3 好似正啲,scar 始終做死症係打得多個hop up 座會走位

附件

21-4-2023 02:08

V記scar 下身用來頂住buffer 果塊膠板好容易爆裂

引用:
原帖由 stevechau 於 19-4-2023 12:06 發表
出左消費券個身有D痕, 又有D想改玩更大後座力, 想搵支大匣大後座力既款考慮做下功課入手玩下, 求各位師兄分享賜毒......
(基於小弟落場主要都係打CQB, 所以SR25/M110果類又長又有型既款式恐怕本次無緣)
考慮點係後 ...
投v記scar一票,優:後座強,打好響,原裝有較力飛機。
缺:用樓主選單中選手黎講偏重,全原裝出氣少不穩,如果要穩要執執。

同埋真係唔好入w記scar,有個打耐左hopup座、前截向前移既死症,就算加固改左都只係拖慢病情。而且以現今價兩枝其實唔差好多

引用:
原帖由 NCP013 於 21-4-2023 14:59 發表
V記scar 下身用來頂住buffer 果塊膠板好容易爆裂
尼個災情無解,我個枝買返黎無野,打左幾場game就裂,我個fd個枝直情一返黎就裂左

老實講唔執著外型馬記Ak冇得輸,夾大氣化仲勁過mws,而家一街彈夾賣已經足夠落場
你玩V記/我們gbb,最尾你會發覺用左好多心機時間金錢去搞支槍,但原來都未必有馬記咁好打穩定,當然,執著外型款式馬記冇你都要玩其他廠,純粹功能上一支可靠好用既gbb,
馬記永遠首選,手痕改上黎無論內外只要有錢馬記都有排改算係缺點

引用:
原帖由 Andylee2023 於 21-4-2023 15:45 發表

尼個災情無解,我個枝買返黎無野,打左幾場game就裂,我個fd個枝直情一返黎就裂左
即係個buffer?定邊個位?

圈中位置,圖中的,已爆

附件

23-4-2023 01:19

引用:
原帖由 NCP013 於 23-4-2023 01:19 發表
圈中位置,圖中的,已爆
應該同個下身一件出?
好似冇下身單賣
我得閒睇睇我果枝 zip d野墊下佢先

係一件過,我自己估計成因係隻BOLT撞落buffer 時,接觸點只係buffer上方果粒膠,造成槓桿,另buffer下方頂爆下身塊板 。
塊板只係預管住buffer乖乖地起後面,冇預佢掉頭頂返自己

當然,另外一個原因就係裝拆時冇完全推返隻buffer返後面,結果一開槍,撞到七彩

發新話題