發新話題

7.62款GBB求毒

回覆 29# 的帖子

同下身一件過
有獨立下身賣

回覆 30# 的帖子

同你第一個原因不遠
我係下身塊膠片入面填滿左熱溶膠
塊膠片爛左之後,就用熱溶膠當緩衝

引用:
原帖由 無情情 於 23-4-2023 15:23 發表
同下身一件過
有獨立下身賣
請問邊到有gbb 版下身
Aeg就見過

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-4-2023 16:54 發表

即係個buffer?定邊個位?
尼度

附件

23-4-2023 16:49

回覆 33# 的帖子

我個下身係搵台灣氣槍鋪同VFC買(跟爆炸圖比no.佢地)
之後再寄返香港

引用:
原帖由 Andylee2023 於 23-4-2023 16:49 發表

尼度
我果枝mk17同mk20都未爆
可以唧定膠填左佢先

Btw 個下身frame搞左幾錢?

回覆 36# 的帖子

維返大約$600港紙到

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-4-2023 18:06 發表

香港既cqb係幾細既
最細枝可能係mk17 cqc

110k準確d講應該係爆下身近尾通?
我自己就唔用原廠粒buffer 因為有師兄話過真係會爆尾通
我會用ghk 7075輕buffer
110k 即係sr25ecc咁上下野

我揀可能會mk17 仲 ...
嗯嗯, 110K正正就係爆你講果度

之前出槍街睇實物, ScarH&417長度都係伯仲之間
而家慢慢變左ScarH佔先, 除左日後彈匣通用性之外, 仲有就係我睇左好多片都發現ScarH成個行程even就殷清晒匣都比417輕快好多
可能近幾年417改左V2好似無之前V1咁多新片睇到, 而Scar-H唔少片都集中係近兩年, 但就咁目測既後座力又爭唔遠

引用:
原帖由 Andylee2023 於 21-4-2023 15:44 發表

投v記scar一票,優:後座強,打好響,原裝有較力飛機。
缺:用樓主選單中選手黎講偏重,全原裝出氣少不穩,如果要穩要執執。

同埋真係唔好入w記scar,有個打耐左hopup座、前截向前移既死症,就算加固改左都只 ...
thanks for the vote

槍身偏重我覺得還好, 果陣我試玩既係WE果支, 上晒紅點+3X之後托住玩一陣都勉強可以接受, 我諗VFC果支重量都係咁上下~
煩就煩在睇SPEC, 417竟然比SCAR H再輕多10%, 唔計鏡抆邊3KG, 單就輕便度可能稍好一點~

WE我就唔諗ga喇, 佢既GBBR除左匣錢平之外, 野野都要玩升LV, 唔貼合我想性價比高既想法~

引用:
原帖由 gainax 於 21-4-2023 16:17 發表
老實講唔執著外型馬記Ak冇得輸,夾大氣化仲勁過mws,而家一街彈夾賣已經足夠落場
你玩V記/我們gbb,最尾你會發覺用左好多心機時間金錢去搞支槍,但原來都未必有馬記咁好打穩定,當然,執著外型款式馬記冇你都要玩其 ...
so far我唔係好粗用常打既人, 買黎擺&屋企偶爾開幾槍係最多, 亦都係因為想有機會多D帶出去打, 所以短款係後座力以外需要考慮到既問題~
至於VFC要用好多心機時間金錢去維護就......
之前支2015版MK18買左好多年, 又拎過落場打, 早幾個月都仲靚靚仔仔精神放售左比下家, 一切睇操得佢幾狠吧~

如果而家馬記有小弟心儀既款, 我就唔使煩添, 玩MP5又係咁, 玩scar-h/417都係咁諗~
反正我就唔好改槍既(唔止唔好,直頭係厭惡拆槍), 最多都係換管&膠, 然後搞細力for落場fun, 其他內件未打壞就一定唔會掂, 淨低既都係簡單+下外觀件就收手~

引用:
原帖由 stevechau 於 24-4-2023 14:09 發表

so far我唔係好粗用常打既人, 買黎擺&屋企偶爾開幾槍係最多, 亦都係因為想有機會多D帶出去打, 所以短款係後座力以外需要考慮到既問題~
之前支2015版MK18買左好多 ...
純粹就咁睇樓主c兄您講既遊玩方向,應該v家同豬家比較合適合您。

尼兩家都有大量7.62比您選擇。

買Scar H啦
等日你想玩M110K,唔駛重新買匣
而且仲多左隻匣用
或者掉番轉買左M110K先

引用:
原帖由 stevechau 於 24-4-2023 14:09 發表

之前支2015版MK18買左好多 ...
如果唔係要7.62夾外觀,其實買返mws改外型係最正, 性能/射擊爽度/準度/氣化/穩定性都係no1
外觀多件到點玩都得,我覺得馬記支mws系統優秀到已經係gbbr天花板,只爭在你接唔接受到佢操作同內構造型玩具feel
主力落場都幾難唔搞支mws因太好用

引用:
原帖由 Andylee2023 於 24-4-2023 17:54 發表

純粹就咁睇樓主c兄您講既遊玩方向,應該v家同豬家比較合適合您。

尼兩家都有大量7.62比您選擇。
762gbbr落場其實唔係想像中美好,夾又重d又大隻d支槍通常都比m4重,落場性能上唔見得比m4夾明顯有優勢
但外型係新鮮既,玩開m4轉762夾係幾過癮  不過真係冇m4可以改到又輕短小又快頻仲要左右手雙邊掣咁好用
你叫我拎ak 417 scar咁重咁大支落場我投降 mp7/m4小巧輕便gbb先係落場最舒服

762匣的確係又大隻又重
身上彈量會少左
Double 556 匣袋裝到一隻762
417匣咁大隻唔知得唔得

發新話題