發新話題

7.62款GBB求毒

樓主想要後座力勁行先
打Game Practicality係次要
但又唔好太過唔可靠
所以唔好偏離佢既方向

BTW,417同M110K既後座力Pattern有過之而無不及
Recoil Pattern、勁度差唔多
我會覺得M110K 用起上嚟Slim過 417

引用:
原帖由 Andylee2023 於 24-4-2023 17:54 發表

純粹就咁睇樓主c兄您講既遊玩方向,應該v家同豬家比較合適合您。

尼兩家都有大量7.62比您選擇。
其實恐怕得返V記添, G記既7.62款都係AK, 但我對AK真係麻麻地, 唔想掂~

引用:
原帖由 pmcoperator 於 24-4-2023 18:01 發表
買Scar H啦
等日你想玩M110K,唔駛重新買匣
而且仲多左隻匣用
或者掉番轉買左M110K先
thanks for the vote
Scar對我黎講好似簡單D(少D野想玩), 呢方面係心目中係有D秤先既~

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-4-2023 08:43 發表
762匣的確係又大隻又重
身上彈量會少左
Double 556 匣袋裝到一隻762
417匣咁大隻唔知得唔得
間中轉玩762款係幾過癮,長槍762款好似sr25 psg1 m14仲有型,
如果體力頂得順都係型仔之選  之後仲有249 gbb,練定體能差唔多了
手持249派彈火力壓制,側身背一支762打遠距離,背脊整多支870打房,全方位冇弱點win9成

引用:
原帖由 gainax 於 25-4-2023 00:33 發表

如果唔係要7.62夾外觀,其實買返mws改外型係最正, 性能/射擊爽度/準度/氣化/穩定性都係no1
外觀多件到點玩都得,我覺得馬記支mws系統優秀到已經係gbbr天花板,只爭在你接唔接受到佢操作同內構造型玩具feel
主力 ...
我接受到佢內構完全唔像真, 我都講過我玩槍(不論長短)一向都係求個殼像真&後座力, 之後就係拎落舒服/輕使, 再之後果D係後話~
馬記MWS我掂過幾支唔同玩家的, 老實講後座力一D都唔impressive, 比起V記G記都不風別值得一提, 更唔講呢樣野想向7.62款比後座力~
當我落場係可以一支GHK G5/VFC MK12015 ver.)搞到順順地就接受到&覺得佢地後座力唔錯時......
MWS既優點除左穩定真係暫時無咩會說服到我買入, 除非他日佢一次過出晒MK18&rattler原裝, 咁我就可能會一次過入手兩支馬記玩~

而以我既玩法要玩5.56款, 我可能都係會買返GHK G5玩過, 再唔係就係VFC V3既槍......
MWS係我玩緊5.56款果陣有流過口水, 但又真係唔覺得原裝個後座力會令我想轉會, 得既當日我仲有支VFC MK18果陣就轉左會啦~

引用:
原帖由 gainax 於 25-4-2023 00:43 發表

762gbbr落場其實唔係想像中美好,夾又重d又大隻d支槍通常都比m4重,落場性能上唔見得比m4夾明顯有優勢
但外型係新鮮既,玩開m4轉762夾係幾過癮  不過真係冇m4可以改到又輕短小又快頻仲要左右手雙邊掣咁好用
你 ...
呢句真, 7.62落場真係唔夠輕便, SCAR H/417已經係比較折中方案, 但始終原生都仲係重, 本來就同我玩既方向唔同~
我都可能會因為咁, 買完落過三兩次場之後就無愛放售都唔奇(我之前有支A1A Raptor就係咁放左)

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-4-2023 08:43 發表
762匣的確係又大隻又重
身上彈量會少左
Double 556 匣袋裝到一隻762
417匣咁大隻唔知得唔得
匣套就咁762可能都仲得, 但417果隻真係難搞, 可能要再買匣套都唔奇......我見有rig直頭要特別出417匣cutting

20發
我拿FAL都要拿7隻去打
唔好係咁博火
有信心先好開槍

引用:
原帖由 pmcoperator 於 25-4-2023 09:29 發表
樓主想要後座力勁行先
打Game Practicality係次要
但又唔好太過唔可靠
所以唔好偏離佢既方向

BTW,417同M110K既後座力Pattern有過之而無不及
Recoil Pattern、勁度差唔多
我會覺得M110K 用起上嚟Sl ...
係......你比較講得出我想要乜

但唔係好明"417同M110K既後座力Pattern有過之而無不及"呢句, 佢地係一個對比講緊417後座力比M110K好?? 定係講呢兩支後座力接近一樣??

417我過都有一個concern, 就係有D擔心佢重心可能會前傾, 呢樣之前試416vsMK18果陣都有試過的~
至於slim身就......我都唔知自己會唔會好在意

引用:
原帖由 pmcoperator 於 25-4-2023 11:10 發表
20發
我拿FAL都要拿7隻去打
唔好係咁博火
有信心先好開槍
CQB駁火問題應該不大既, 我手槍多匣(計埋插槍果隻都一樣7隻)唔怕無膠派, 咁實際長火三兩隻匣入到CQB場可能已經派唔晒

引用:
原帖由 stevechau 於 25-4-2023 12:16 發表

但唔係好明"417同M110K既後座力Pattern有過之而無不及"呢句, 佢地係一個對比講緊417後座力比M110K好?? 定係講呢兩支後座力接近一樣??

417我過都有一個concern, 就係有 ...
我想講417同M110K後座力差唔多,可以話一樣
前節重唔重我就無咩留意
如果你話有,我相信所有現代魚骨AR係都有呢個問題
除非你話M16膠護木或者Mlok護木就可能會平衡啲

引用:
原帖由 pmcoperator 於 25-4-2023 13:38 發表

我想講417同M110K後座力差唔多,可以話一樣
前節重唔重我就無咩留意
如果你話有,我相信所有現代魚骨AR係都有呢個問題
除非你話M16膠護木或者Mlok護木就可能會平衡啲
我覺得417 recoil勁過110
唔知係咪我枝110換左Crusader 像真樣buffer 輕d 同埋枝槍裝得野多
417就老原咩都冇裝 v1班加西版

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-4-2023 18:01 發表

我覺得417 recoil勁過110
唔知係咪我枝110換左Crusader 像真樣buffer 輕d 同埋枝槍裝得野多
417就老原咩都冇裝 v1班加西版
我兩把都玩過全原裝
我覺得差唔多,一樣Feel

引用:
原帖由 pmcoperator 於 25-4-2023 18:18 發表

我兩把都玩過全原裝
我覺得差唔多,一樣Feel
飛機係通用既 理論上應該差唔多
417都好好玩 但比較肥仔
匣好大隻 唔知要用咩匣袋裝
可能要eagle 7.62 pouch

引用:
原帖由 stevechau 於 25-4-2023 12:16 發表

417我過都有一個concern, 就係有 ...
我諗真鐵好多都係前重後輕
條管都有返咁上下鋼水
Scar就要裝返個棍仔/handstop
有時前幾重好自覺會

發新話題