發新話題

7.62款GBB求毒

引用:
原帖由 stevechau 於 19-4-2023 12:06 發表
出左消費券個身有D痕, 又有D想改玩更大後座力, 想搵支大匣大後座力既款考慮做下功課入手玩下, 求各位師兄分享賜毒......
(基於小弟落場主要都係打CQB, 所以SR25/M110果類又長又有型既款式恐怕本次無緣)
考慮點係後 ...
後座力個人覺得VFC SCAR H同 HK417都好勁
射個朋友把417會好操作過Scar H,個人覺得417後座力急過Scar
我有VFC SCAR H,落過幾次場幾好用,主要問題個Charging Handle一唔小心會夾手指
417 V2版我無所以不能評論
樓主都可以考慮 VFC SR25 ECC,後座力跟HK417一樣
傷亡報告又比較少,而且匣SR25同SCAR H共用。

417就只能用番 417匣

引用:
原帖由 stevechau 於 19-4-2023 18:10 發表

我都覺得另一牌子既SCAR H後座力好勁......所以對VFC果支既預估都唔會好差~
但如果你咁講完, 我反而覺得417好似更吸引~
SR25唔係都有斷尾通問題?? 雖然一匣多用係一個有吸引力既POINT
其實SR25都好似好耐無乜 ...
SR25沙色版好似加強左斷尾通問題
WE真係唔好搞,無一枝無鑊氣
我以前都係貪平又追求後座力玩WE,整多過打,啲野又會鬆

其實你基本上都已經簡左HK417,你post上黎只係想Confirm一下HK417 V2無咩鑊氣
而So FAR 417V2係無咩鑊氣,我覺得樓主可以入417

引用:
原帖由 天翔翼 於 19-4-2023 19:15 發表
要後座力,玩鋼身WE SVD
保證爽
玩過,個人覺得唔及VFC SCAR H勁

其實你唔介意COLD WAR款
VFC G3我個人覺得係GBB黎講後座力係最Violent

引用:
原帖由 stevechau 於 20-4-2023 15:22 發表

其實GuideHop系統我明佢既原理點玩, 亦都明有機會打打下鬆
就算睇返台灣D片都見佢地後來玩AR V3之類都係要再DIY少少先好D, 不過我諗有大後座力在前, 我可能會願意有所忍讓......反正我都唔係打得準, 可能震鬆 ...
其實m110k 咪 SR25 ECC既沙色版囉
呢一水好似加強左尾通

買Scar H啦
等日你想玩M110K,唔駛重新買匣
而且仲多左隻匣用
或者掉番轉買左M110K先

樓主想要後座力勁行先
打Game Practicality係次要
但又唔好太過唔可靠
所以唔好偏離佢既方向

BTW,417同M110K既後座力Pattern有過之而無不及
Recoil Pattern、勁度差唔多
我會覺得M110K 用起上嚟Slim過 417

20發
我拿FAL都要拿7隻去打
唔好係咁博火
有信心先好開槍

引用:
原帖由 stevechau 於 25-4-2023 12:16 發表

係......你比較講得出我想要乜

但唔係好明"417同M110K既後座力Pattern有過之而無不及"呢句, 佢地係一個對比講緊417後座力比M110K好?? 定係講呢兩支後座力接近一樣??

417我過都有一個concern, 就係有 ...
我想講417同M110K後座力差唔多,可以話一樣
前節重唔重我就無咩留意
如果你話有,我相信所有現代魚骨AR係都有呢個問題
除非你話M16膠護木或者Mlok護木就可能會平衡啲

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-4-2023 18:01 發表

我覺得417 recoil勁過110
唔知係咪我枝110換左Crusader 像真樣buffer 輕d 同埋枝槍裝得野多
417就老原咩都冇裝 v1班加西版
我兩把都玩過全原裝
我覺得差唔多,一樣Feel

引用:
原帖由 jn_jona 於 26-4-2023 05:43 發表

我見到出kit差d想衝 但見太貴
等多等出成槍, 我再收左人地kit換出黎既mk17 upper
但scar裝拆比較煩, 換埋mk17成槍

mk20出單發下身, mk17出180度selector下身 同出埋mk16 scar l就好了
我發覺一變金屬Stock啲Recoil即刻無咁明顯
我發現要膠Stock先會有Feel

其實各有各需求姐,Gainex兄追求系統穩定
stevechau兄追求後座力

咁咁多位師兄都俾左唔少意見你,Stevechau你簡好邊枝未﹖

發新話題