發新話題

7.62款GBB求毒

回覆 1# 的帖子

投v家scar一票,後座夠強,打得好響,較力飛機方便應付各種場(小弟同d fd打od多,需要大力d)

唔建議入“我們”,查過佢永遠有hopup座推前既問題下刪一千字…

引用:
原帖由 stevechau 於 19-4-2023 12:06 發表
出左消費券個身有D痕, 又有D想改玩更大後座力, 想搵支大匣大後座力既款考慮做下功課入手玩下, 求各位師兄分享賜毒......
(基於小弟落場主要都係打CQB, 所以SR25/M110果類又長又有型既款式恐怕本次無緣)
考慮點係後 ...
投v記scar一票,優:後座強,打好響,原裝有較力飛機。
缺:用樓主選單中選手黎講偏重,全原裝出氣少不穩,如果要穩要執執。

同埋真係唔好入w記scar,有個打耐左hopup座、前截向前移既死症,就算加固改左都只係拖慢病情。而且以現今價兩枝其實唔差好多

引用:
原帖由 NCP013 於 21-4-2023 14:59 發表
V記scar 下身用來頂住buffer 果塊膠板好容易爆裂
尼個災情無解,我個枝買返黎無野,打左幾場game就裂,我個fd個枝直情一返黎就裂左

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-4-2023 16:54 發表

即係個buffer?定邊個位?
尼度

附件

23-4-2023 16:49

引用:
原帖由 stevechau 於 24-4-2023 14:09 發表

so far我唔係好粗用常打既人, 買黎擺&屋企偶爾開幾槍係最多, 亦都係因為想有機會多D帶出去打, 所以短款係後座力以外需要考慮到既問題~
至於VFC要用好多心機時間金錢去維護就......
之前支2015版MK18買左好多 ...
純粹就咁睇樓主c兄您講既遊玩方向,應該v家同豬家比較合適合您。

尼兩家都有大量7.62比您選擇。

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-4-2023 23:35 發表

我諗真鐵好多都係前重後輕
條管都有返咁上下鋼水
Scar就要裝返個棍仔/handstop
有時前幾重好自覺會
其實只要唔係玩m4基本上玩其他ar系統都會。
係,只要裝返棍仔同無需要就唔好裝咁多燈、燈盒之類東東,再習慣下其實ok

引用:
原帖由 stevechau 於 25-4-2023 10:07 發表

我接受到佢內構完全唔像真, 我都講過我玩槍(不論長短)一向都係求個殼像真&後座力, 之後就係拎落舒服/輕使, 再之後果D係後話~
馬記MWS我掂過幾支唔同玩家的, 老實講後座力一D都唔impressive, 比起V記G記都 ...
聽落樓主同小弟我對外型要求都好相似。
所以我m4血統直接玩aeg,mk16骨想加咩就加咩。

然後後來就想尋求比較傾向操作玩味感重既玩具槍(7.62槍型大多都比較特別,行程大後座大)

左思右想又唔想買一眾dmr(重量係一個問題,長度係更重要問題,想要一把比較偏向可以立姿射擊方便一d既槍型,而唔係一味只可以落腳架既槍型)

So,最後選中scar,然後私心因為日後想玩dmr買個上身kit就得,一槍兩玩

引用:
原帖由 NCP013 於 26-4-2023 02:56 發表
So,最後選中scar,然後私心因為日後想玩dmr買個上身kit就得,一槍兩玩

o甘,直接買支mk20先會好好多,因為MK20單買upper / 尾托係比買成支MK20, 係好o吾抵
Ya,後來見set kit慳貴,所以最終要變dmr
既話,諗住搵條handguard加長算。

引用:
原帖由 stevechau 於 26-4-2023 12:33 發表

我地有fd做喇

你講既就係我想玩既野, 我又唔玩得太重身既槍, 入CQB為方便又唔玩得長rifle仲想企定定托得住支槍黎射
所以最後先揀淨呢兩支上黎搵經驗求comment

比7.62槍chok過個頭, 真係 ...
我都係玩過fd枝we scar先全面中毒。
仲有想講,有時聲音既回饋感比我地想像中大,好似玩自己個枝vfc scar同fd枝豬記ak d金屬bolt撞到噹噹聲清脆係好爽。

雖然認真講mws一樣可以加重回瞠彈簧換鋁/鋼bolt之類模擬返尼個質感,但以小弟認知從來馬路仙都係玩性能同唔改世一。

仲未講額外買一堆野又一堆錢……

回返c兄您提問,佢隻匣官方寫可入到30,但通常我入到27,28就頂肺(我都唔會夾硬再入,費時壞),我有4隻都一樣。

其實一節game唔亂派膠加上副武手槍基本夠用,但彈匣體積同重量就無得搞,只能“食得咸魚抵得渴”。

引用:
原帖由 stevechau 於 3-5-2023 10:03 發表

好難講既, 以前V記都傳過好似GBLS咁被買過黎做訓練槍, 可能真係訓練裝拆呢
另一點係, 鍾意玩原裝順順打既唔少, 但鍾意未買到支槍之前就諗好晒改呢改路既玩家都係不在少數, 有D人真係唔動手就身痕既, 買 ...
係lu,跟c兄所見略同。
證如身邊都有部份只愛gbb好友一直吹aeg死亡論,講得一無是處,但歐美市場就表達了那邊aeg才是大宗。

始終各個工具(玩具)有佢自己發展既舞臺,望都望個市場可以做到“百家爭鳴”,好過一家獨大,先係我地玩airsoft玩家既福氣。

引用:
原帖由 Pvt.King 於 3-5-2023 20:41 發表
見講開SCAR H, 話說有冇廠出過長外管俾VFC既SCAR H可以砌到13”甚至16”既外觀 見到其他人都似係用返MK16果條駁管, 但兩者應該粗幼有明顯分別?
我自己用淘飽淘左條延長管加長,唔係fit寬左少少(但真係1,2mm個隻),我再落埋pts條mlok前截加碌silencerco消其實唔多覺,睇C兄你本身係咪完美主義者呢

引用:
原帖由 stevechau 於 7-5-2023 15:51 發表

我呢, 就良心不容許自己/見其他人唔好彩壞野果陣就話人特登整壞然後屈人既
通常我都係會自認零件壽命已到, 又或者自己真係唔好彩lor
所以就無謂自己唔夠POINT講就勉強死踩la
馬記就唔係QC有問題, 不過 ...
岩阿,s兄,我都好想玩下好多人講世一既馬記。
但偏偏小弟鐘意埋d“炮款、長款、冷門款”,就種種原因都與馬記無緣!

我地黎數數馬記d7.62款有幾咁缺…
Psg-1:n年前既aeg,無gbb.
Scar h:cp勁底既廁世代
Sr25:對唔住,我無wo.都唔諗住出
G28:又係無,我地鍾意懷舊,鍾意經典,唔會有。
個人私心外加選手aug:對唔住,又係n年前既aeg加改少少昆水既新版,人地豬香港都出a2,a3喇。
(上邊有d帶講笑)

認真,真係個句,馬記出槍太慢玩家就會自行轉會/選擇。
有一說一,你估拎拉臣容易?真係淨係係咁科水比人就傾到?
都要傾架!又唔見馬記傾下!

馬記要讚既係airsoft系統上既研究精神,同品質(qc),但要彈既係佢d死人營銷完全體現晒架仔d保守同傲慢。

發新話題