發新話題

[VFC] G36C v2 GBB

回覆 39# 的帖子

你咁講我都有記憶, V記槍D槌真係好大力, 拎住佢支AR扣落去, 虎口震/FEEL果下同拎住其他牌子既膠身槍扣落去真係近~

馬記就真係落場取向上品, 所有野都順直穩, 最大限度地令到低溫可正常運作, 呢D野真係無得彈~

引用:
原帖由 Tom561 於 30-4-2023 10:14 發表
其實v記有啲槍如果可以二手2500左右收返來都幾抵下,例如把mp5a5
性價比問題, 多年前V記新槍都仲係賣3千以內果陣, 性價比係唔錯~
但而家V3有D店家原價都上到3尾4頭, 根本就唔使揀V記
但當呢堆槍二手新淨放返出黎大約二千中尾時, 堆槍就即刻值返晒價

引用:
原帖由 gainax 於 1-5-2023 00:17 發表

佢最大問題係一直行真鐵個種咁像真內構放係gbb到唔會做到把實用性高玩具出嚟
V記行路線好似以前ptvv,真到無得頂,但初幾代壞乜壞物爆上身又爆下身穩定性耐用度衰過aeg
出左n年而家先算穩定左,而家支後座 ...
又要咁講, 你果支mws鍛身壓字對比起V記M4原裝使多左幾多錢??
(雖然我覺得馬記原裝CERAKOTE身已經好到唔搞佢都得)
你用多左既錢&更換時間都係頗高既成本黎, 唔少初初新入手既我都建議人買馬記粗打就算, 千祈唔好手多改呢改路住

像真問題多, 無計, 人地間廠揀左條咁既路, 唔買咪唔係佢個客, 買既或多或少都會認同廠家某種信念, 又或者真係得佢出你唔買唔得(就好似你驚左唔知幾多年既MP5一樣)
我唔介意V記轉返好似馬記咁外觀像真內面完全唔同ga, 咁但係無出到丫嘛, 接受到個靚身就OK既咪買囉~

引用:
原帖由 Tom561 於 1-5-2023 21:34 發表
v記把槍性能唔得我覺得唔係仿唔仿真問題,而係佢哋設計上經常犯錯又唔似其他槍廠debug完一輪先夠膽放出來,例如mp7 v1用膠槍管膠火帽

就算講仿真,ksc 把usp同樣都係仿真結構,打足十年都無咩問題,vfc搞&# ...
係......去到最後都係得返班為玩款V記出, 唔買佢唔得既玩家會幫襯
當馬記/G記有同款係度果陣, 真係眼尾都唔會望下V記, 除非佢平一截, 但而家既V記連價格優勢都無埋, 唔使理佢啦~

引用:
原帖由 gainax 於 1-5-2023 23:50 發表

V記佢有第二個名出貴版mk18 ,好似過萬全鋼cnc身,但同我砌支mws鍛身壓字外觀仲係mws系統完勝
其實我係砌模型咁裝好支自組mws就識飛,你如果係買佢V記貴版mk18,我諗要執到馬記咁準應該有排搞,心機時間只會多 ...
係ga, 所以比著我買馬記原裝身我係唔會搞佢, 3千幾蚊呢個殼已經夠晒靚, 我無咁MEAN~
我認為一枝槍最多只係值三四千蚊既價錢, 呢個價錢內邊個比到更多野就係好, 咁好明顯係有同款之下, 馬記係最好的
我唔介意V記走類似馬記既路, 但好明顯佢唔係, 咁無得怨既, 人地投資設計係都要走果條路唔跟你果套行, 又搵到食, 唔高興咪唔買囉~

有一日閒錢多到可以上跳殼/套裝GBB果種價錢, 我就寧願睇下GBLS, 買佢個空白身再拎去刻下字喇~

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2023 11:47 發表

冇咩留意街價,有時見插水價又新淨係抵玩,二千5有支fal,二千頭有xm177 m733
玩厭賣返出去都唔洗蝕幾多又過足手癮性格比一流
呢句真, 短期持有的話, 執支2手返黎索兩索過完癮再放, 成本唔高又過足癮, 基本上好岩D想試一試就甩既人
有時我都會諗, 如果我偶爾咁樣樣都想試下既人, 收支四正既2手返黎試左先都未必係壞事

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2023 12:04 發表

二手馬記都係好選擇而家多人放已經平左了二千幾有支改過下又新淨,師兄你接受到馬記所謂入面唔像真缺點,就會發覺佢支野真係好好玩
我開頭都係拒絕心態玩馬記,覺得結構失真無視佢,但有次是忽痕買支睇下係咪班人 ...
二千中改過VS2千尾無改過的話, 我係頭也不回揀2千尾既人黎, 改過只會令我係心目中既貶值率更大
好玩我係知既, 至少一路輕嘗掂落, 除左後座力果下feeling爭D之外, 其他野我係無怨言, 所以另一個PO我先好無耐要係馬記無出既野入面搵
如果係玩返AR15既, 咁都只係要好好思考想玩D乜~

我一路無買馬記唔係因為失真/其他問題、缺點而拒絕, 事實上我係歡迎馬記的
只係到我諗轉會果陣, 一槍甚至兩槍+4~5匣, 前期投資會好大, 就算分期付款都要諗真D
到最後諗到既然馬記MWS個系統穩定, 未來點都有得買返果陣, 倒不如而家玩下D唔同既槍
到他日真係要返支AR15過人世果陣先買返MWS都未遲
事實上我買V記MK18果陣, 如果唔係馬記剛出M4A1又貴幾百一千仲要無MK18款, 我應該老早就買左馬記做埋馬記吹奏者了

而家馬記既問題就好似佢D手槍一樣, 佢系統再穩定都好, 佢出新款真係太慢......
學你話齋, 改下支煲、做新款彈匣&槍殼之ma, 都要一年先搞得出一支半支款
V記可能係垃圾呀, 甚至我覺得V記公司體量仲細過馬記, 但人地就係由以前同馬記一樣擠牙膏咁出新款/改款, 到而家一年密密出新款賣街收錢先

發新話題