發新話題

[others] sig p226 classic_gbb airsoft

最新的那枝韓牌台廠迷226?

看介紹是改了自家方形大飛機設計
希望將來會出mk25

引用:
原帖由 火鳳舞 於 9-6-2023 12:38 發表

好似台灣造既謎版黎既,SIG有刻字既槍如無拉臣出一支比人告一次
飛機好有v既味道
但我諗緊係咪細廠自己開模搞 定借用其他v手槍既飛機

如果真係v都想佢出多幾個款
Marui系統真係過時 推唔到鋼

引用:
原帖由 火鳳舞 於 9-6-2023 18:11 發表

無論係乜廠都好,呢支質素超高水準,如果唔介意比成皮野入支手槍既話絕對值得入手
希望佢會再出其他款
Mk25

引用:
原帖由 bennytsang16 於 11-6-2023 14:04 發表
小弟另一枝 SIG P226,但這是美版 Mk 25。
Mk 25 只有香港 Prime 多年前出過 CNC 全鋁 kit。 我就貪佢個 Mk 25 下身,於是兩年前在二手區向「I am selling」師兄購入。
接著就「膽粗粗」試下台灣 Guarder P226 鋼滑 ...
之前擁有過一枝咁砌既mk25 但始終飛機都係marui舊sys
之後改keep 一枝全鋁身 鋼件

引用:
原帖由 bennytsang16 於 12-6-2023 10:11 發表
就算八千,甚至更高價都是抵!
不過個人估計 Guarder 將來都可能會出 Mk 25。

吉打鑄完再nc
冇nova成件cnc咁好
但勝在夠平

引用:
原帖由 火鳳舞 於 12-6-2023 14:34 發表

真鐵226美版好似話滑架都係鑄既,因美佬技工cnc差做到D滑架隻隻唔同所以SIG叫佢地改為鑄好過
鋁下身
吉打鑄出黎應該係電著上色
Nova cnc用擠鋁料 可以陽極
Slide鋼既就鑄+nc 全cnc都應分別不大

引用:
原帖由 火鳳舞 於 12-6-2023 16:22 發表

其實吉打以經做得好靚,分唔出了,我都心思思想做支樓上師兄果支226早期版,但一諗到佢用馬記早期飛機系統,又卻步矣.......
如果係可以執到新飛機落去
又係第二個世界 但我估應該完全唔同

發新話題