42 123
發新話題

警世 Clxxxxx Xxmy真係好癲

警世 Clxxxxx Xxmy真係好癲

見到好多師兄嚟見工希望你哋睇完再決定返唔返

最近返pt呢間嘢真係0尊,當啲員工賊咁
收咗走要check袋驚你偷佢野咁
Drawing唔啱乜都未做就屈你偷錢屈你找多咗錢
臨返工半個鐘先話要遲一個鐘開舖
WHATSAPP voice message啲語氣又差
唔知以為差佢錢
Pt又要一個禮拜返6日

謝謝樓主C兄提供有關訉息.
乜佢鋪頭無CCTV咩?
真係等錢都唔去佢度做.

絲.A門市未算精彩,廠裡面仲PK!!
TM ......TM...........回來了! 重裝人形戰車
(影相................. 見乜影乜!)

佢人工好高咩? 如果佢咁 PK,員工可能做一兩日就劈炮。
仲有人肯幫佢打工?
引用:
原帖由 tanker 於 25-6-2023 19:39 發表
絲.A門市未算精彩,廠裡面仲PK!!

佢人工幾高??你試下∼
廠D技術員成曰轉人,好造就吾會走人!(仲有,技術員要幫手拆櫃架😂😂
引用:
原帖由 bennytsang16 於 26-6-2023 02:39 發表
佢人工好高咩? 如果佢咁 PK,員工可能做一兩日就劈炮。
仲有人肯幫佢打工?

TM ......TM...........回來了! 重裝人形戰車

打工就要受氣?我後生時會忍下,
依人到中年仲要受氣?我直接返屋企瞓好過

回覆 4# 的帖子

$70/h
唔係高
我學生哥搵下自己興趣

今日係離職第八日但仲未出糧,所以走咗去問幾時出糧
我第一次問,佢居然覆我話上次答左我
我真係頭都大埋

附件

30-6-2023 09:04

離職後7日要岀糧,第8日可以同佢講勞工處見。
https://www.labour.gov.hk/tc/faq/cap57c_whole.htm

師兄,追到糧未呀7
引用:
原帖由 LittleBlack0127 於 30-6-2023 09:04 發表
今日係離職第八日但仲未出糧,所以走咗去問幾時出糧
我第一次問,佢居然覆我話上次答左我
我真係頭都大埋

回覆 8# 的帖子

你唔追肥茵唔會俾你.
前CA office員工

如果「屍A」名譽咁差,照計應該無人會幫佢做野,然後間野聽執笠。

回覆 10# 的帖子

未 截至而家都未收到
有冇人知點搵勞工處介入

回覆 11# 的帖子

呢個人又係勁西
其實間嘢出糧都咁混亂點解可以做到20年

回覆 12# 的帖子

據我所知,而家要Office啲人落去做同埋請緊好多人

42 123
發新話題