發新話題

新手問曲尺射一發就退膛問題

新手問曲尺射一發就退膛問題

明明仲有BB彈,有時射一發就退膛! 咁邊度出左問題? 自己修理難嘛?thx

係1911, sorry我表達得唔清楚! 正常射到冇哂彈先slide lock,但佢明明仲有好多彈都成日射み發就slide locked!

問題出左邊個零件呢?自己維修到?

引用:
原帖由 jacko 於 26-6-2023 15:30 發表
“情”字後面果個字有問題,字庫搵唔到就會食字
嘩即係又要成段字由頭打過!(手寫),呢度顯示d英文字體又好似怪怪地!甘稍後先覆

再試:

如果唔入匣情形下我拉個slide咁佢又冇slide stop鎖住,重覆拉好多次都有彈返轉頭喎

其實枝槍仲有另一個問題,就係有時射,佢會只出氣但冇彈出(滑架正常前後移動)而粒BB彈就會由槍口跌出來,總之枝嘢唔係好穩定! 我問過某氣槍店,佢話我呢個情況整預佢2百樓上3百樓下,大家認為合理價嘛? 不過呢枝台灣槍買返都唔係貴嘢,我都未必拎比人整

原來個況字果3點水變兩點水佢就會出唔到仲連後面d字都冇哂!真係高要求!

原來如此,聽師兄們講,自己整我呢d新手好似有d難度,咁得閒先研究,而家我有時想玩除非按住個slide stop來射

引用:
原帖由 kornhill401 於 27-6-2023 12:53 發表
引用:1:我呢個情況整預佢2百樓上3百樓下,大家認為合理價嘛?
    2:不過呢枝台灣槍買返都唔係貴嘢,我都未必拎比人整.
1:關於修理費,我覺得就好似同二手價咁..無價寶.. 你覺得值就俾錢.
2:呢個係明智 ...

發新話題