36 123
發新話題

[VFC] V記即將出品,MK25 P226

隻匣應該同謎鋼226
但個hop up好似冇spring guide較

外國好似3月已經有 香港要等到9月尾
呢枝我都期待既 v記用新design搞過d舊槍
Eg. M45a1, m9

引用:
原帖由 stevechau 於 25-7-2023 16:49 發表
呢樣野暫時無乜期望......之前同廠P229都出左一排, 街都唔見有咩鋼滑架跟進~
仲要都唔知用唔用得返其他牌子既P22X既匣
Sig proforce p229好似係kj代工?
Proforce=/=vfc

引用:
原帖由 leozilla 於 25-7-2023 21:06 發表
呢支同vfc槍一樣用recoil spring guide 調hop up。
咁應該行謎226系統
連個hammer decock左都係 好似d人話謎版咁
個位太低 可能要修少少像真d
另唔知有幾多鋼件

引用:
原帖由 stevechau 於 26-7-2023 08:43 發表

兩種都聽過人講......不過可能229太冷門無咩人買, 就無咩人講&比較~
到而家我都未知到底支229同馬記我們KJ匣合唔合得來
主要係佢同kj錯同一個位 個take down lever

Btw 睇外國網同YouTube唯一一條review
呢枝mk25下身frame好似係膠

引用:
原帖由 stevechau 於 26-7-2023 15:57 發表
我都有睇果條片, D留言都有人小......
大約話佢連frame定grip都分唔到, grip先係膠

btw, 吉打好似有出鋼take down lever, 如果吉打係岩既, 咁都係使多百幾蚊啫~
229係位置問題

但我有外國網店有d話個frame係膠
140usd 膠frame都幾大食wor如果係既話

引用:
原帖由 stevechau 於 27-7-2023 09:06 發表
唔知呢......可能MIC真係呢個位偷工減左料, 而SIG原廠又比佢過~
岩岩睇返E_ki條片
佢回應左下身係鋁
有個小位要挑 下身serial no. 個格式係錯既

玩過謎既師兄覺得v個p226系統blow back算唔算爽?

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 20-8-2023 15:19 發表

P226系列都多較資深玩家捧場,P228/P229雖然少廠出,但出親都有熱烈反應。冷門唯一原因係Proforce / Sig Air依把P229設計太遜色,外觀完全失真,希望依把MK25執返正。
今次mk25係v記出品呢d應該基本野
係個hammer decock左個position低左d 同pb 226
下骨做岩高度
Prime 第一水mk25都錯 第二水先改正

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 22-8-2023 01:20 發表
上網睇落好似都OK,少數玩家放啲226出嚟,大家觀望態度。
主要組serial no.格式錯左
但無計 佢跟sig air出

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 22-8-2023 09:28 發表
咁佢啲P320都係玩具號碼,露出式流水號已經好開心。
MK25金身,原裝槍應做不到流水號吧?
好奇怪地
佢地之前aeg mpx, mcx都係錯左格式 最後兩個位變左"-X"
今次MK25都係

但今次mk25個serial字體都變左新版, decocker lever又改左
都叫有心機搞

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 28-10-2023 16:15 發表
忍唔到手買左, 好多細節位有驚喜, 睇得出係針對marui 做左既改良

1. takedown lever, 鋼製, marui 頂住粒detent 係膠, 勁易爛, 而家改左做條狀彈弓

2. hopup 座, 新設計係用1條好長既凸出物去固定落去, 唔駛怕 ...
1. marui試過斷過
3.好似有hammer pin?
4.唔知係咪pb 西德226都係咁定黎緊有鋼件, 另外hammer decock左個位好似低左d

下星期都應該入手 希望好過m17, 唔係好lock到slide, 換鋼slide亦好麻麻

引用:
原帖由 NCP013 於 29-10-2023 02:06 發表
Trigger guard 底下D白字容易清嗎?
Laser落去既話
輕輕blue 一下應該都ok

引用:
原帖由 bennytsang16 於 30-10-2023 00:46 發表
小弟反而期望「吉打」將來會出 Mk25 下身,佢地已經出齊 P226 所有內外部件;鋼 slide、鋼外管都出得好靚。

我諗vfc同馬記個frame未必共用到

岩岩入手左
優點:
色水靚
有假fire pin, 有彈性既
分離式鋼ejector
分離式trigger pin(唔係浮雕)
鋼take down lever, decocker, slide lock
Slide、下frame尾對齊 (*呢個位真係要加分 多都原裝槍都對唔齊)
Serial no.同下身marking似係後期版字體
整體都好solid fing佢都冇咩聲/鬆 外管都未算話係好鬆朗下朗下果隻
Blow back爽 應該係比vfc glock大 比320好好多 320原裝lock slide都唔係下下得

缺點:
下身白色應該係laser落去 但用blue係完全上唔到色
Serial no. 個’-‘ 真鐵應該係冇既
護弓內 左上角 分模線(?) 定應該叫flash? 好明顯 見fb有人係成片野咁

對得起價格 個人覺得算係佳作(有私心想vfc出mk25好耐)
希望vfc會出埋m9

引用:
原帖由 Flanker 於 1-11-2023 02:46 發表

即係馬記匣再肥小小? 掉轉的話馬記可以直入VFC匣?
睇相唔係肥瘦問題
係槍身頂住彈匣頂個闊窄問題

馬記匣冇話特別好 反而we匣仲有睇頭

引用:
原帖由 bennytsang16 於 1-11-2023 21:51 發表
花點心思可以自己在 Word 整,用 laser color jet,印在厚一點的優質白紙、印出來後在表面貼上透明膠紙,再小心剪裁就成了。
自己整仲可以對番右邊下身個 serial no。

師兄好心機
外國有得訂造鋁片uid貼
等埋after market身換左先拎個serial造

36 123
發新話題