發新話題

[VFC] V記即將出品,MK25 P226

忍唔到手買左, 好多細節位有驚喜, 睇得出係針對marui 做左既改良

1. takedown lever, 鋼製, marui 頂住粒detent 係膠, 勁易爛, 而家改左做條狀彈弓

2. hopup 座, 新設計係用1條好長既凸出物去固定落去, 唔駛怕好似marui 咁再斷耳仔, 另外頂實回鏜杆個位係用鋼獨立parts

3. 獨立拋殼勾(鋼), 可活動既dummy firepin(鋼)

4. 火控除左hammer, 都係磁石吸到既, 至於點解hammer 唔係鋼, 應該為左就hammer 條軸, 因為係同火控座一體, 都係啞鉛

5. 大飛機, 不過隱藏得好好, 唔會好似kimber 咁, 要係slide 開位等飛機出入咁肉酸

6. 有舊獨立膠buffer 俾slide 去撞, 唔駛slide 同下身個座硬碰硬

7. 最令我驚喜既係今次落螺絲膠好輕手

不過有樣野幾奇怪, 拆外管要向下大力啪一樣, 條外管先夠位退出去

我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 RCOOH 於 28-10-2023 09:24 發表
Blowback勁嗎?
同vfc 其他比唔係太突出

同marui 既話, 我覺得blowback 爽過改左pgc/prime kit 之後既marui

引用:
原帖由 火鳳舞 於 2-11-2023 11:26 發表
想問問各位買了226既師兄,支槍有無相中既情況出現?謝謝!(綱上借圖)

?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=5f ...
qc 問題都好隨機既

引用:
原帖由 RCOOH 於 2-11-2023 12:28 發表

多左一片野,都隨機得好緊要
雖然我果支冇多到野,不過就少左野

引用:
原帖由 火鳳舞 於 2-11-2023 14:31 發表

個拋殼勾咩野事?
我買果陣鋪頭俾既第一枝外管直頭生野

睇到第二枝我見得拋殼勾既色差d, 其他位正正常常就要左

引用:
原帖由 jn_jona 於 2-11-2023 20:17 發表

我果枝主要係呢到 同埋外管花左
見到facebook 張圖都幾吃驚, 玩左咁耐vfc, d 鑄件明明模線就算有都唔會好似而家咁...

今次搞到土法煉鋼咁樣

引用:
原帖由 火鳳舞 於 2-11-2023 20:15 發表

原來如此!點解唔Blue返黑佢呢?
暫時唔會, 接受到e 個程度既瑕疵

打得爽比較重要

發新話題