18 12
發新話題

內房泡沫爆破之謎

引用:
原帖由 reniless 於 14-8-2023 17:40 發表
通關後多左人返大陸,我嫌人多反而少左北上。
不過暑假都有帶小朋返上去玩,主要係游水。
有返老虎鄉下玩,去當地避暑山莊玩,
泳池水係山泉水,認真透心涼。
離開關口幾個地鐵站+冇網紅報過o既地方咪少人囉
我都唔鍾意人多,咪一樣成日北上

引用:
原帖由 reniless 於 14-8-2023 18:38 發表
我呀,活動範圍從來唔係得深圳
Metoo

引用:
原帖由 Hamlet 於 15-8-2023 20:37 發表

上個月尾@吉林省長春市⋯⋯幾萬人逼爆空軍大學⋯⋯

爆啦!冇錢買腳架!
爆啦!隻手攰到爆啦!

引用:
原帖由 火鳳舞 於 15-8-2023 21:14 發表

爆喇!幾萬人咁得閒一定係經濟差所以全部無工開

爆喇!幾萬人上街一定係反抗暴政喇
個個渣相機一定係記者!一定有大事發生!爆啦!

引用:
原帖由 kornhill401 於 19-8-2023 14:35 發表
唔知有幾多人,買左佢公司股票呢?
想當年,見佢在啟德入咁多地皮.又做埋電動車.
攪到我都有D心思思,想買佢公司股票...
好彩冷靜期後..就想起'759 X信X.
聽講x信x自從黃x個創業突然病死之後就開始縮水
啦,聽講咋,未fc㗎

引用:
原帖由 loveless 於 18-8-2023 18:37 發表

耶~我拒絕接受呢D用詞~ 21世紀啦喂, 先唔好講去到pronoun o甘複雜, 一般形容詞都要政治正確至符合普世價值.

話時話 FC: 我只有前妻 X 1, 並冇現役老婆. 現任女伴面前提個老字, 我會即時死亡.
婆=老=即時死亡

引用:
原帖由 48191 於 31-8-2023 06:24 發表
有時想安份守己都唔係咁易。
清算時間

引用:
原帖由 Dave 於 13-3-2024 09:24 發表

不是果行唔好扮專家,講酒樓做不住,2003 年都沒有COVID19 時期慘,
因為2003 年是來得快去得快,COVID 19 是持續了三年,再厚底也被磨光了
2020 ~2023 年酒樓執笠應該差不多有9 成了,如果不是政府派錢應該十 ...
你朋友請唔請大廚

引用:
原帖由 Dave 於 13-3-2024 08:38 發表
外媒:香港驚現一蚊菜餚,為三十年來最低價格,香港市民已無力負擔高昂消費,經濟崩潰已逼近眉睫。
不願出鏡的陳先生:「經濟差成甘,我都唔知點算。」 ( 講笑勿嬲 )

稻香好似咁多年都有做限時1蚊雞,隻雞係就係1蚊,不過限每台1隻,而且仲要叫其他餸

引用:
原帖由 Dave 於 13-3-2024 09:46 發表

一台一隻吧,其實都係果句,一台十人八人唔會食隻雞就走甘肉酸。
呢些「增值OPTION」從來都是好事,一隻冰雞來貨20 蚊唔洗,廚房的COST 又定了,
加錢換雞真的是開心錢,食果個開心,賣果個又不用蝕,20 元..  ...
食左字冇為意,唔講咁多啦,又要起鑊啦

引用:
原帖由 火鳳舞 於 13-3-2024 10:12 發表

其實去過東三省就知,果邊D早市不嬲二三蚊一份早餐,
午市晚餐都係十元八塊,仲要大份到離普果隻,
比外國霉体見到又話中國經濟崩潰通縮呀乜乜乜了!
呢D咁低質素既農場文難得有人信仲要如獲至寶咁post出黎,
...
怕凍唔去咁遠o既
江西同河南省會早餐都平過珠江口一大截
一樣係便宜又大碗

引用:
原帖由 48191 於 13-3-2024 11:24 發表
今日到鴨脷洲,死城一樣。
都唔係第一日o既事

引用:
原帖由 loveless 於 13-3-2024 17:24 發表
有病又唔睇醫生, 下場好易同我一樣.
唔講o喇, 姑娘就快又衝入黎解手扣捉我去沖涼,
精神經病院生活都幾悶.

PS. 唔駛問, 唔靚.
有姑娘同你沖涼真好

引用:
原帖由 loveless 於 13-3-2024 17:38 發表
生命只要好, 不要長.
不過唔夠長命就供唔到樓.
魚與熊掌.

“我高不高興有那麼重要嗎?”
“有,很重要,你不快活,我才快活,為求自己快樂,先要使你不快樂。”
我說過要你快樂

引用:
原帖由 reniless 於 13-3-2024 17:56 發表
睇相佬話我有九十幾歲命,如果肯做做到90歲都有得做(當然係指打工)。我就唔制,我四張野時已經唔想做,亦無諗住供幾十年樓,所以每當有人問我唔使做呀,唔做點供樓呀。
我。。。確實過緊無貸生活。。。我只想躺平 ...
如果完全唔洗擔心住,又真係唔一定要買樓

18 12
發新話題