29 12
發新話題

內房泡沫爆破之謎

通關後多左人返大陸,我嫌人多反而少左北上。
不過暑假都有帶小朋返上去玩,主要係游水。
有返老虎鄉下玩,去當地避暑山莊玩,
泳池水係山泉水,認真透心涼。

係,唔好理大陸有幾多人月入得一千幾百元,確實係極小人瞓街。

我呀,活動範圍從來唔係得深圳

根本沒必要討論,意淫是我們人類根本的問題。

3 個讚好! TOP

係羅,點解

[attach]316636[/attach]太高興了,好日子要來了,今晚要開支酒慶祝一下先得。

附件

19-8-2023 16:16

共富o麻,都講左多時唔係今日事,不過點都好做老闆o既要跟足僱傭合約記得岀糧先得。

其實大陸真係好大,北京二環生活可能係高少少,但隔離天津3,5元早餐,10元起快餐真係真係好常見。

---
老虎北京大表哥住响二環,阿表嫂係二環拆遷戶。。。講完。

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 Dave 於 13-3-2024 09:24 發表

不是果行唔好扮專家,講酒樓做不住,2003 年都沒有COVID19 時期慘,
因為2003 年是來得快去得快,COVID 19 是持續了三年,再厚底也被磨光了
2020 ~2023 年酒樓執笠應該差不多有9 成了,如果不是政府派錢應該十 ...
疫情3年真係燒家底,我都死晒狗咁款無以前咁風騷

今日 01 報道
美媒關注中國2024年首兩月出口激增:美歐想阻止但已無能為力

原文網址: 美媒關注中國2024年首兩月出口激增:美歐想阻止但已無能為力 | 香港01 https://www.hk01.com/article/999 ... utm_medium=referral

同北上消費差唔多,都係大勢所趨而不可逆轉。

你可以唔睇唔信,反正個大氣候就係咁,不過我等村民求其有瓜食就可以。

3 個讚好! TOP

睇相佬話我有九十幾歲命,如果肯做做到90歲都有得做(當然係指打工)。我就唔制,我四張野時已經唔想做,亦無諗住供幾十年樓,所以每當有人問我唔使做呀,唔做點供樓呀。
我。。。確實過緊無貸生活。。。我只想躺平。

香港人話齋市場野一雞死一雞鳴,還有,與其擔心大陸經濟,不如擔心香港經濟好過。

---
4月廣交會又開羅。。。

我响2月尾時收返個寫字樓單位,(當然係深圳物業,我未去到香港有寫字樓咁富貴。)我在3月1日掛牌已經有幾條友問價,我自問唔等錢使,最重要係搵個好客,單位可以由得佢空置多一陣。最後就租左畀一間專做政府工程的建築公司。。。一來我對這公司有興趣,二來我一家大細趕住去旅行,唔想一路玩一路煩心。我上月尾30日一大早上去簽個名,就即係返落黎帶住倆個細再上去搭飛機。

---
大陸租售市場信息係好透明,可以清清楚楚睇到業主同租戶資訊。
(相係啱啱p 岀黎唔使當真。)
---
(夠鐘刪圖)

29 12
發新話題