發新話題

[others] 今早12度,各位師兄手上gbbr氣化如何?

引用:
原帖由 火鳳舞 於 23-1-2024 19:09 發表
我知!又係得馬記打到,其它牌子死晒吖嘛!利害!利害!
試下冇壞, 就算馬記系統一樣可以打唔響,如果落到場先知有問題打唔到味企左係度
其實冬天先試真到穩定性同氣化,難得香港咁凍 知道自已手上既GBB極限去配合温度揀邊支落場咁先有保障

屋企+平日兩個條件都開唔到槍, 慳返唔使試~
不過由G兄出PO+自問自PO自答的話, 我賭身家估G兄既RESULT一定係得馬記打得好
其他牌子都係浪費金錢時間心機之垃圾
因為G兄, 我對馬記MWS的信心是無與倫比!! 無以復加!! 無......

MWS的確係GBB性能上十分出色,全原裝已經任何氣溫發揮得好好
只係因system唔同viper tech個類唔同,扣trigger做唔到扣司牙實在感覺
汽槍窮一生,珍品窮三代

引用:
原帖由 stevechau 於 24-1-2024 09:18 發表
屋企+平日兩個條件都開唔到槍, 慳返唔使試~
不過由G兄出PO+自問自PO自答的話, 我賭身家估G兄既RESULT一定係得馬記打得好
其他牌子都係浪費金錢時間心機之垃圾
因為G兄, 我對馬記MWS的信心是無與倫 ...
但係我今日去打game係手槍game,係咪要叫人改局要打AR GBB

其實真係凍到咁我都極細機會打game或者打返AEG啦⋯⋯

即係有D潛水錶,潛到3000米,但我個人潛唔到,咁呢個feature,咪變成一個純粹feature囉

凍到咁我直情唔打game或者打返AEG,gbb都得 marui ghk都ok (一夾semi)
但暖夾就...

何況D衫厚咗,易 no call

師兄咁都仲未聞到一陣酸味?
引用:
原帖由 gainax 於 23-1-2024 19:49 發表

試下冇壞, 就算馬記系統一樣可以打唔響,如果落到場先知有問題打唔到味企左係度
其實冬天先試真到穩定性同氣化,難得香港咁凍 知道自已手上既GBB極限去配合温度揀邊支落場咁先有保障
究竟世界上還有神嗎?

Marui 啲補品多到呢….
https://youtube.com/shorts/lMqrqkG58Rg?si=avxGkm0Nrghb2xh0
引用:
原帖由 gainax 於 23-1-2024 19:49 發表

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 26-1-2024 07:00 發表
Marui 啲補品多到呢….
https://youtube.com/shorts/lMqrqkG58Rg?si=avxGkm0Nrghb2xh0
原裝天下無敵,做咩要換補品
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 媽屎 於 26-12-2023 13:53 發表
mws試過打到隻匣結霜都打得出,痴L線
可能本身設計用壓力比較低既 134A gas,
所以用左Top gas 天氣凍都維持到
我的槍
AW Hi-Capa
KJ P-09
CyperGun DE
WE G35
KJ- MK1
KJ-MK1 Cabine
KSC G23F
Cyma M870 Tactica
Marui G36C, MP5 SD6, MP5 A5, AUG
CA, 416C, AK-74, AK-74U, SIG551, MP5K PDW
Cypergun P90

N年前試左MARUI 三軍得2 度定近乎0 度都一雞清匣,其實舊聞可以不再問,更加唔需要抵毀其他品牌,
講真0 度比你打到個彈道都會差左同無甘穩定,火力更加係跌到媽都唔認得。所有壓縮氣體槍性能下降。
呢個情況下一係打手拉狙一係打AEG 一係打HPA 最實際。
MARUI 性能係優異,但不是有甚麼魔法,而是佢改到個系統完全唔像真,用最低阻力去RUN 支槍,
其實這類評語當年G 兄亦有批評過甚麼唔像真無人買云云,
但事實係有人喜歡雞有人喜歡燒肉,百貨應百客,唔想煩一開盒即打的MARUI 有他的生存位置。

至於酸唔酸,老實幾十歲人,三千幾蚊支玩具在座邊個買唔起,又不是超跑豪宅,玩甚麼玩具要像真還是要性能,自行選擇而已,
三千幾蚊都覺得可以跟自豪感牽扯起來,十幾歲靚仔還可以,如果四十幾歲人仲停留在這個水平真是夜晚上少D 網落樓下7 仔打份兼職賺多個錢提升生活好過。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

1 個讚好! TOP

個身靚呀!
引用:
原帖由 jacko 於 26-1-2024 11:52 發表

究竟世界上還有神嗎?

笑死我。
自豪感?
怎麼牽扯到這個?
小說家果然是小說家,在下的「想像力」真的欠奉。

再講,明知自己打玩具6mm,老實講,像真 VS 性能呢個話題真係老掉牙。
兩邊都各有擁躉。再響呢個話題嘈真係浪費時間。

但係,偏偏你朋友的晦氣說話,就真係如你所講一樣。
引用:
原帖由 Dave 於 26-1-2024 13:39 發表
N年前試左MARUI 三軍得2 度定近乎0 度都一雞清匣,其實舊聞可以不再問,更加唔需要抵毀其他品牌,
講真0 度比你打到個彈道都會差左同無甘穩定,火力更加係跌到媽都唔認得。所有壓縮氣體槍性能下降。
呢個情況下一係 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 26-1-2024 18:52 發表
笑死我。
自豪感?
怎麼牽扯到這個?
小說家果然是小說家,在下的「想像力」真的欠奉。

再講,明知自己打玩具6mm,老實講,像真 VS 性能呢個話題真係老掉牙。
兩邊都各有擁躉。再響呢個話題嘈真係浪費時間。
...
唉∼我都唔明,點解你0既留言總係充滿挑釁性,另外我又好奇問下,你認為其他人”酸”咩?點解有酸味?
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

9 個讚好! TOP

引用:
原帖由 jacko 於 26-1-2024 11:52 發表

我有支槍幾度都可以開盡,勁過馬記………!

發新話題