20 12
發新話題

[others] 又有一間廠投入出gbb m4

又有一間廠投入出gbb m4

煲出,mws系統,號稱氣化比其他更強,仲有士加有售拳估計都係類似mws系統
睇怕mws系統開始每人一支時代了

Scar?

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-12-2023 22:40 發表
Scar?
可能唔係gbb ,唔識聽國語淨係聽到句後坐力系統空歡喜一場

有無鏈接?

引用:
原帖由 Tom561 於 18-12-2023 23:32 發表
有無鏈接?
Youtube打Bolt MOA2023會有介紹,另外Archwick都會有火控,雖然簡化內部結構,不過會跟Cyma/T8玩飛bolt lock片,會否保留ZET系統低阻力,以及無Bolt lock大問題兩大優點仍然未知數

引用:
原帖由 gainax 於 18-12-2023 23:01 發表

可能唔係gbb ,唔識聽國語淨係聽到句後坐力系統空歡喜一場
好似ebb黎

引用:
原帖由 BFG001 於 19-12-2023 00:31 發表

Youtube打Bolt MOA2023會有介紹,另外Archwick都會有火控,雖然簡化內部結構,不過會跟Cyma/T8玩飛bolt lock片,會否保留ZET系統低阻力,以及無Bolt lock大問題兩大優點仍然未知數
好似聽到話通用入面mws零件,希望唔好自家數用唔返馬記數既bolt/夾/hopup組
如果keep到馬記原裝水平氣化/準度再有全鋼件內部賣4千左右係個好選擇
市面mws系統成槍性能上都冇原裝馬記做得好,唔出問題己經算好了

我發現又係WA年代既問題,大家都係馬記數,同一支槍只要換其他牌子既煲氣化竟然跌一節可以打到軟腳
最順最低阻力慳氣係馬記原裝波箱同煲,點解副廠明明都係馬記數外表冇咩分別又硬係氣化差一節
就係零件尺寸未夠精準唔知邊忽厚左問題

你哋屋企有可以試下原裝馬記mws同副廠自己砌既,放鎚後用手指推煲向後模擬blowback運作
感受支煲要壓低擊鎚既阻力有幾大,氣化就有幾差  
原理:阻力越大用氣越多,需要gas氣壓越大先至令blowback唔軟

引用:
原帖由 jn_jona 於 19-12-2023 01:33 發表

好似ebb黎
如果支m4賣得應該有下一支
而家有馬記份波箱要好似以前我們一個波箱造大量其他造型gbb唔係難事
咩416 scar acr只要用5.56造型夾既長火要整支出嚟比重新設計快好多又穩陣
其他既g36,l85,417等等甚至g3fal個d改改斷彈結構又得左
同Aeg一樣個內涵差唔多但出幾百款都得出嚟效果有保障,
發圍靠馬記個涵冇走雞了

bolt果支似乎係全能大補品mws,scar係ebb來的
我估係de t8 copye mws系統賣出去都無比marui屌,台灣果邊覺得無事就開搞各種copy mws系統
但係暫時來講mws 全槍我都係看好t8,t8搞咗支dd pdw 只比原裝馬記貴3水,性能似乎都改善咗
馬記如果真係想追我估要出返正野先夠打

引用:
原帖由 Tom561 於 19-12-2023 10:50 發表
bolt果支似乎係全能大補品mws,scar係ebb來的
我估係de t8 copye mws系統賣出去都無比marui屌,台灣果邊覺得無事就開搞各種copy mws系統
但係暫時來講mws 全槍我都係看好t8,t8搞咗支dd pdw 只比原裝馬記貴3 ...
副廠只要跟得準馬記內部數就冇必要再買馬記大改入面慳好多
而家唔出mws系統=有錢唔執,其實唔洗真係造埋成槍好似之前比馬記Ak淨出外皮kit都得
你哋諗下如果大蛇出份mws全鋼鍛造kit仲邊有人買cnc
靠馬記系統發圍真係以前到而家年代都係不斷重複先出先執銀

回覆 10# 的帖子

我記得第一把副廠成槍mws係g&p sai gry,果把嘢衰到11度bolt lock唔到,說明你無馬記果種qc同公差控制就算材質幾好都有可能撲街
t8我估一開始衰都係條數跟唔足,但係佢同司馬整成槍mws我估真係幾有市場,整old school m16 m7xx xm177
就係漆面衰,t8軍款灰核突到一個地步
不然係可以支持下

引用:
原帖由 gainax 於 19-12-2023 06:53 發表

好似聽到話通用入面mws零件,希望唔好自家數用唔返馬記數既bolt/夾/hopup組
如果keep到馬記原裝水平氣化/準度再有全鋼件內部賣4千左右係個好選擇
市面mws系統成槍性能上都冇原裝馬記做得好,唔出問題己經算好了
...
既然DE同根摩都做到跟足馬記設計都無大問題 (DE只要唔用原裝夾已經非常接近馬記原裝性能),只要Bolt肯跟足馬記設計件,唔好無端端學T8同Archwick係成功設計上修改 (主要係修改後會否有副作用真係未知),基本上已經收貨有餘

回覆 12# 的帖子

de有用家指出個camber數有問題,要小心爆飛機,個mag lip係低咗滴,都會導致呢個問題

引用:
原帖由 Tom561 於 19-12-2023 16:24 發表
我記得第一把副廠成槍mws係g&p sai gry,果把嘢衰到11度bolt lock唔到,說明你無馬記果種qc同公差控制就算材質幾好都有可能撲街
t8我估一開始衰都係條數跟唔足,但係佢同司馬整成槍mws我估真係幾有市場,整ol ...
3千幾一支cnc鋼煲又全鋼火控仲要mws啲貴系統邊有咁大隻甲那架,當初一開始跟足馬記數整唔順可以自己執順當買kit都抵
但改咁多創意野落去掂就好事唔掂你就變孤兒仔冇得執藥醫 豬p做氣動口碑一向不了,佢d波箱本身要人手執過先掂初出mws件已經比玩家擰頭回覆  貴一貴成搶肯定不了,
去Utube睇下台灣agnn開箱就知豬p把野完全

引用:
原帖由 BFG001 於 19-12-2023 19:58 發表

既然DE同根摩都做到跟足馬記設計都無大問題 (DE只要唔用原裝夾已經非常接近馬記原裝性能),只要Bolt肯跟足馬記設計件,唔好無端端學T8同Archwick係成功設計上修改 (主要係修改後會否有副作用真係未知),基本上已 ...
唔係成日吹捧馬記,有玩開電槍膠杯士年代都知馬記出廠有幾穩定耐用又準,際用性電槍又係佢開發出嚟
氣動實用gbb手槍系統又係馬記最好,gbbr亦係佢第一個開發出創新實用設計z系統
佢產品連百幾蚊支手拉手槍都做過耐用度測試,設計合格先賣街因為咁以口碑留住大家,慢慢由膠aeg年代累積至今好評先有今日地位
如果比其他開發者咁易未經大量測試既改動就當成功,咁馬記一早執得

港台牌子仲參考緊佢dgbb長短火造槍,馬記己經又創意出支gbb shotgun一槍三飛一齊射又準,邊個諗到gbb都玩到散彈
每次冇馬記幫市場突破極限都唔會有更實用創新野玩, 將馬記系統發陽光大用料外殼精品化/出更多槍款先至係副廠值得投資既事
明明冇問題又改為改而改既話,出問題只會流失支持既玩家  而家手槍結構好多都係改馬記飛機更大口徑,但唔會隨便改上彈結構純粹
只係增大後座力咁冇咩問題,發射結構馬記真係原裝市面支支都咁順咁準冇咩需要改了

20 12
發新話題