21 12
發新話題

[VFC] VFC,AR系统

引用:
原帖由 stevechau 於 17-1-2024 09:48 發表

我都的確眼見呢個怪象好多年, 但只能講句玩既用既野自己用得開心順手就唔會理人地目光同把口點踩, 有時心情好甚至自嘲埋一份又點話
我玩出黎性價比高過人地, 滿足感大過人地, 唔通又要耀武揚威通街唱, 話當年行 ...
佢咪就係成日用超跑比喻佢D MWS
咁我本人真係唔仲意超跑我仲意G class甚至Jinny
咁係咪唔渣得車
不過香港渣超跑,紅燈唔洗停車 過紅隧唔洗塞車

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-1-2024 01:32 發表

我依家主要係用鍛版vfc mk18落場 另有原裝dna 733 發覺上匣先cock槍 撞針都係對唔正 但擊發到既
vfc mcx rattler本身就v3 完全無問題

多個題外消息 3月有vfc mcx spear lt 9inch gbb
落場主要用DNA MK18同XM177
而家買返VFC D V3又比我想像中無咁差
甚至身邊人玩MPX MCX都唔差,但硬係要少少修正
我自己係唔滿意個hop up

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-1-2024 10:39 發表

買dna 733之前有買vfc 733
的確冇咩問題 未落場唔知個滾輪hop up得唔得
之前玩V2定叫2018版,果水真係麻麻,D牙開歪都夠膽出貨

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-1-2024 01:24 發表

mcx已經比mpx再成熟少少
係要換左條charging handle

準備殺個鍛m4 lower砌nsw rattler
身邊朋友係個bolt release彈弓仔太硬

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-1-2024 06:47 發表

lock唔到bolt?
如果唔講款 我推mcx多過ar

mpx我冇留既原因係枝野gen1,2,3大雜燴黎 唔知想點

Bolt lock問題

引用:
原帖由 0050100 於 3-2-2024 07:52 發表

https://www.facebook.com/share/r ... tF/?mibextid=UalRPS
睇款似係尼龍/赛鋼、滑順、有排氣buffer + 輕彈弓,大致似我setting.
好多人以為一定要重buffer先有feel 都唔知咩叫快的硬撞感.
佢原裝諗住咩都重同硬個blow back就硬D……

21 12
發新話題