發新話題

[others] 30年了⋯⋯⋯淘大勵高廊

SA80你又啱?
引用:
原帖由 jacko 於 13-3-2024 13:03 發表
三十年⋯⋯⋯足足等了三十年,終於盼望到⋯⋯⋯⋯

這支古董MMC L22,我兄弟倆由讀書時期已看上,多次詢問老闆,得到的答案總是”非賣品”,去到早幾年,有點好轉,老闆改為婉 ...
究竟世界上還有神嗎?

七兄,唔好買咁多。
見你呢頭買,好快就放。
何必呢…..
引用:
原帖由 七點六二 於 13-3-2024 15:20 發表

你既軍費都好多喎!
究竟世界上還有神嗎?

個SUSAT好似高咗好多。
引用:
原帖由 jacko 於 13-3-2024 13:03 發表
三十年⋯⋯⋯足足等了三十年,終於盼望到⋯⋯⋯⋯

這支古董MMC L22,我兄弟倆由讀書時期已看上,多次詢問老闆,得到的答案總是”非賣品”,去到早幾年,有點好轉,老闆改為婉 ...
究竟世界上還有神嗎?

咁又係。
始終玩像真係比較挑剔少少。
俾啲玩具養大咗個胃口…..
引用:
原帖由 jacko 於 13-3-2024 17:57 發表

幾十年前產品唔好咁高要求0拉,反正無功能裝飾大於一切,另外尾個高低位無扭返低,你睇我另一張三支槍相,其實唔係高好多
究竟世界上還有神嗎?

你啱。
我真係冇玩過古董玩具。
「原裝」先係重點。
引用:
原帖由 jacko 於 13-3-2024 18:14 發表
玩古董玩具,最重要”原裝”,咩都唔整唔改最好,好0既靚0既SUSAT我有,換落去亦無痛直上,但咁就無左原裝性
究竟世界上還有神嗎?

時代在變,砌模型的人也少了。
舊式玩意只有我呢代人堅持玩。

玩具嘛,推陳出新。
以前砌HG NT-1也非常好玩;
而家的人,砌PG才覺得好玩。

而家的人,只知道Marui、VFC,仲有幾多新世代會知道小林泰三、MGC同國際左輪的美好?

你老喇⋯⋯
引用:
原帖由 jacko 於 13-3-2024 21:02 發表
問過老闆,主要因為附近新派玩具店搶左好多生意,另外今時今日,小朋友打機多,買玩具0既少左,就算買玩具亦選擇網上買,導致呢類老牌玩具店越來越難做⋯⋯⋯時代在變,沒辦法啦
究竟世界上還有神嗎?

其實有冇詳細地址?
引用:
原帖由 jacko 於 28-4-2024 16:42 發表

唔記得賣左未
究竟世界上還有神嗎?

時代的眼淚

我響紅磡大,紅磡廣場地下間電器鋪以前有賣Crossman、Gamo同Daisy。
以前有枝Daisy真係同學間的身份象徵。
Daisy真木托,非常有質感。衰就衰在Handguard的生鐵U型扣,很快生鏽。
究竟世界上還有神嗎?

有。
不過Crossman真係冇乜人會玩。
引用:
原帖由 bennytsang16 於 29-4-2024 14:58 發表
紅磡廣場地下間電器鋪仍在嗎? (兩年多前仍在)

究竟世界上還有神嗎?

發新話題