發新話題

莫斯科Crocus City Hall遭受襲擊

本主題由 jacko 於 26-3-2024 14:52 分割
引用:
原帖由 ken5500 於 25-3-2024 21:42 發表
其實洗這麼多頁,唇槍舌劍,又要提供資料來源又要fact check
到現在我都有一點很不解,究竟資料來源的真實性是以什麼東西去確立?
永遠都是第一手資料最可信,但如果不是親自在場/親自執行,你用什麼方法去確保資料是新鮮 ...
可惜當今代迷信o既人佔大多數,其行為像極邪教徒

引用:
原帖由 Dave 於 26-3-2024 12:15 發表

說個笑話:伊拉克有大殺傷力武器,現在我手上這瓶就是證據

成語指鹿為馬唔係要人真係信呢隻係馬,而係你開聲認同呢隻係馬既人,就係自己友。世界有時就係咁諷刺。
點同呢,樽野唔係嚴刑迫供出嚟㗎

引用:
原帖由 ken5500 於 26-3-2024 12:37 發表
現今社會有一種很奇怪的現象
一聽到某些國家名字就會聯想起負面名詞
獨裁,專制
然後又引起很多關鍵字:批鬥,禁固,滅絕
總之無論真與假,有否親眼目到/親身經驗都先扣帽子
非資本主義,非民主社會一定不好?一定壞事 ...
知唔知咩叫少數服從多數呀細路!

版主英明

引用:
原帖由 ken5500 於 26-3-2024 19:02 發表

所以平時我都少講少理,因為我就係果少數既痴線佬
煮到埋黎咪食囉
邊個上場關我屁事,不在其位不謀其事
我做好御用閒人一等良民角色,
別阻我養家活兒玩玩具,北上探險浸溫泉

我真係好中意返工呀~~
“食元素週期表呀”
講得出呢個證明個學識有幾高

引用:
原帖由 jacko 於 28-3-2024 09:54 發表
我另開戰埸是對的 不然俄烏戰爭變成了食物大戰
版主英明
講起食就肚餓

引用:
原帖由 Dave 於 28-3-2024 14:41 發表

所有野自然而生,所有野A 君錯哂,所有野C 君錯哂,是三種最舒服的思考方式。
最麻煩的是要查資料看各國反應再在心中畫圖,當然圖最終都係朦朧的,亦是主觀的,
當然學廢柴兄話齋,也是「去到呢刻, 幾乎已經係 ...
哦!你話人廢柴!我要話比老師聽!

1 個讚好! TOP

發新話題