發新話題

莫斯科Crocus City Hall遭受襲擊

本主題由 jacko 於 26-3-2024 14:52 分割

莫斯科Crocus City Hall遭受襲擊

莫斯科Crocus City Hall遭受襲擊!
五名蒙面槍手闖入襲擊平民,至少四十人死亡一百人受傷
據報至少四名槍手逃去無蹤

雖然話呢種慘劇無人想見
但同no russian一幕真係太相似

更新:伊斯蘭國承認責任

引用:
原帖由 Dave 於 23-3-2024 09:24 發表

歐洲打杖確實同ISIS係無乜關係,但唔排除收錢做野。
未必是和歐洲有關
俄羅斯向來都有介入非洲戰事
伊斯蘭國貴為世界公敵自然和俄羅斯都有交過手

引用:
原帖由 Dave 於 25-3-2024 02:57 發表

下開宗明義第一句就話「歐洲打杖確實同ISIS係無乜關係,但唔排除收錢做野。」,
這次襲擊槍手跟傳統ISIS 頗有不同,一來專業得多,二來沒有一邊射一邊大喊真主偉大,三來襲擊完後有安排撤離措施,相比以前射完就 ...
其實是有的...假設你能忍心看ISIS發佈的bodycam片段...
其他論點我就無謂反駁了,講了也只是勞氣而已

引用:
原帖由 Dave 於 25-3-2024 08:44 發表

那個手勢自然有看到,其實伊斯蘭教這個手勢原意是指著真主的,
你看那槍手指了2 下天空,之後指向CAM 督下督下,我想說宗教行為都是有其特殊意義,不會隨便更改,尤其是這種「願意為真主犧牲」的聖戰分子,更不 ...
我講的不是手勢
佢地係是連阿拉花瓜都講埋出來了

俄羅斯的查證我這次是難得地咬定說一定唔會相信
割耳/電擊生殖器等逼供手段都用晒
你話佢地招認係恐龍帝國指派都得

附件

25-3-2024 16:03

引用:
原帖由 Dave 於 25-3-2024 17:21 發表

是否嚴刑逼供,跟問出來的是否真相是沒有絕對關係的,「用殘酷方式問出來的話我絕不相信」是個人選擇,本人予以尊重。
但一般來說,人的忍耐力是有限的,只要力度夠,終究是會問得出真相。
俄羅斯對審問應該頗 ...
刑求求的是『真相』定係『口實』?
我諗你已經有答案

引用:
原帖由 七點六二 於 25-3-2024 16:53 發表
應該嚴刑逼供,個個都打鑊金、有個坐輪椅………仲有條命出黎見傳媒已經算好彩。
打到殘廢
毒啞埋佢
跟住話佢『招供』係美國CIA比錢烏克蘭接應
不論幾荒誕離奇ge創作只要經落俄羅斯多年經營ge假消息散播網絡都會有一群人聞風起舞

What have I started

發新話題