23 12
發新話題

機場都漏水

機場都漏水

屢獲最佳機場的本港赤

又一小題大做.....雖則真係好抵死....

好樣衰,的膠帶/膠袋/水桶四圍都係,有d位仲好莫明奇妙,
真係唔知點解會係果個位漏,國際大機場有咁o既情況真係好失禮.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 26-6-2008 02:07 發表
又一小題大做.....雖則真係好抵死....
唔係小題大做架, 我覺得真係好失禮......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

我見通常係閘位漏水...
T2 8成鋪頭門口都有個大桶同透明膠袋引d水去個桶到.

引用:
原帖由 boni 於 26-6-2008 08:48 發表
我見通常係閘位漏水...
T2 8成鋪頭門口都有個大桶同透明膠袋引d水去個桶到.
閘位漏水?
I think this is called Linded Bridge? ? ?
Water leakage should be occured at this area, even another airport.

T1 & T2...of course...漏水...
Construction of terminal building (PTB) in a short period.

Do you know baggage hall also found water leakage from ground?

引用:
原帖由 B20_hk 於 26-6-2008 08:53 發表

閘位漏水?
I think this is called Linded Bridge? ? ?
Water leakage should be occured at this area, even another airport.

Construction of terminal building (PTB ...
I'm not sure... cos ytd i only passes through T2 to get on shuttle bus, didn't go to the other areas...

引用:
原帖由 HunterX 於 26-6-2008 02:43 發表

唔係小題大做架, 我覺得真係好失禮......
d 玻璃膠老化收縮都會架
你睇下深圳地鐵站,剛整好都可以漏水/水浸,真係cheap雞到...

百密必有一疏嗎...
呢d係意外,無人會想係禁!!!
所以都唔會失禮

引用:
原帖由 1233 於 26-6-2008 14:52 發表
百密必有一疏嗎...
呢d係意外,無人會想係禁!!!
所以都唔會失禮
最慘唔係第一次呢, 商戶話呢半年都係咁......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 louisli 於 26-6-2008 10:28 發表

d 玻璃膠老化收縮都會架
你睇下深圳地鐵站,剛整好都可以漏水/水浸,真係cheap雞到...
大陸就無得講啦......

但係我呢個係世界級機場黎架......
-但丁

引用:
機場客運大樓仍漏水 (明報) 06月 26日 星期四 11:25AM

機場一號及二號客運大樓再出現漏水情況,商舖要用水桶盛載滴水,影響部分旅客。

部分商戶表示,如遇下大雨,大樓就出現漏水情況,而機管局沒有解決問題,只有派發水涌予商戶。
水桶都好貴架,你睇下而家機場都無得帶放液體的膠袋了

引用:
原帖由 B20_hk 於 26-6-2008 08:53 發表

閘位漏水?

Construction of terminal building (PTB ...
其實系早古到會漏,起個時D石屎都未乾曬就趕住起個頂 . . . .

當年新機場為了趕及七一回歸比老江啟用, 都搞到好混亂,
陳太還發明了所謂集體負責制來讓所有人去接受結果!

頭先睇新聞,仲以為d膠袋係藝術品添

23 12
發新話題