發新話題

[嬲爆] 你小心行路, 睇住俾雷劈~!!!

引用:
原帖由 kimkileo 於 11-7-2008 23:50 發表
坦白講....俾我就會係咁意收一收油就撞埋果個人樹......唔好意思....我係咁冷血.....
俾我都一定會, 不過我個FD選擇左去避佢......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 甜甜 於 11-7-2008 16:36 發表
最鬼憎個班阿伯
好似條路係佢咁

不過最緊要樓主無事
正所謂破財擋災
D阿叔係睇住你行過黎都走出馬路, 好似奉旨要俾佢過咁~!
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 kimkileo 於 11-7-2008 23:50 發表
坦白講....俾我就會係咁意收一收油就撞埋果個人樹......唔好意思....我係咁冷血.....
好老實,我都會係咁做,最緊要睇下附近有無目擊證人,有既扮下野收下油,撞落條友好過,始終個D盲炳唔睇路,紅公仔照過馬路唔係你錯
Exemplo ducemus
[img][/img]

引用:
原帖由 marcooo 於 13-7-2008 00:41 發表

好老實,我都會係咁做,最緊要睇下附近有無目擊證人,有既扮下野收下油,撞落條友好過,始終個D盲炳唔睇路,紅公仔照過馬路唔係你錯
其實呢個方法有冇問題架?
因為之前學車講過,唔理人地點都好,你架車撞到野就係你唔岩,警察可以話你冇睇清楚路面情況,
所以師傅就話要望行人路d人,睇下佢地係唔係想跑出黎,其實做c機都好無奈,
好似落雨咁,d人驚比雨淋都唔驚比車撞....
樓主去石岡問下有冇料啦,eg都有好多有得賣~

回復 19# 的帖子

唔小心改馬路會俾charge,電視都有賣

法證2都有播呢種 case 喎,重要無人證
Exemplo ducemus
[img][/img]

我相信香港法律仍沿同英國, 在英國如果我車傷或車死行人, 单車客, 99%都會話係我錯, 佢d人過馬路不守法, 係唔對, 但你如何可以証明當然係红公仔? 更且, 你就咁車傷佢, 或者死左, 咁係又於心何忍?

我希望師兄有全保, 報保險原廠整返佢就算啦!
井底之蛙, 啋你都傻!

係啦,比起人命,點都係有限錢,
你話停唔砌,
或者一避會傷/死更多,
就算佢唔好彩.冇得好講.
撞死/傷人,
無論佢錯定自己錯,
都係只會一世唔安落.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

原來唔係師兄你自己開車,你朋友係唔係經驗不足呢?
睇架車o既傷,都唔快得去邊,要收油&避開個人大多數情況都可以收得切......

不過其實多數駕駛者個自然返應都會避的.......不過見多d就會識點應付呢d場面,自問駕駛經驗不多,不過都見唔小肓毛亂衝出黎自殺

引用:
原帖由 路比 於 14-7-2008 01:49 發表
原來唔係師兄你自己開車,你朋友係唔係經驗不足呢?
睇架車o既傷,都唔快得去邊,要收油&避開個人大多數情況都可以收得切......

不過其實多數駕駛者個自然返應都會避的.......不過見多d就會識點應付呢d場面,自問駕駛 ...
就係我個FD反應夠快先避到, 如果係我一定撞人~

我個FD係, 收車避人, look轆(濕地), 揀位撞......
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 11-7-2008 04:30 發表

好難搵返同色件......
師兄,希望幫到你:
鴻運:24885179
信和:24889915
日富:24889185
日本:24887955
敏昇:24884883
裕華:24767299
大興:24734023
第一街:24883899
昌發:24785021
金豐:24797422
環宇:24885680
永恆:24883824
Chris
The only easy day... was YESTERDAY

當係一次唔好彩!!
人無事就得啦!!只係金錢上出事姐=.=

引用:
原帖由 marcooo 於 13-7-2008 23:33 發表
唔小心改馬路會俾charge,電視都有賣

法證2都有播呢種 case 喎,重要無人證
上到庭,法官會問個行人:你過馬路有無睇車呀?
個行人只要答有,司機就已經輸晒......

點解我咁講,因為係fd試過咁樣踩屎

引用:
原帖由 namlasu 於 15-7-2008 15:27 發表

上到庭,法官會問個行人:你過馬路有無睇車呀?
個行人只要答有,司機就已經輸晒......

點解我咁講,因為係fd試過咁樣踩屎
如果有人證明到係佢衝紅燈呢?
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 15-7-2008 16:58 發表

如果有人證明到係佢衝紅燈呢?
車上乘客的證供係咪好似唔受理??

引用:
原帖由 101653 於 15-7-2008 17:07 發表

車上乘客的證供係咪好似唔受理??
條街幾十人睇住...... .\ /.
-但丁

發新話題