發新話題

警察幾時換鎗???

回復 2# 的帖子

哩單野之前都有個伙記重複犯錯,連glock咁安全都可以走火,你話死唔死火~
梗係一拔槍,槍都未握實,手指直穿trigger guard連過二段safe action trigger扣落去,都米話唔威水。

今次哩單~
快、準、狠~ 勁 ~ 心急人上。

Kurtzns

十五粒一排匣,加埋一先至十六。
宜家要八粒一隻匣,入兩隻跟身,先黎十六粒。
咁不如用p232好過啦~ 況且都冇乜機會響~
Kurtzns

回復 7# 的帖子

打單行順d掛~  呵呵呵

匣彈簧冇咁易拉柴,減低上唔到彈嘅機會。

不過我覺得多舊魚~

sig sauer d物料堅到唔堅,耐用穩定,駛死咁錫住支槍咩~

支槍幾安全都冇用,d伙記唔安全已經講哂。

Kurtzns

引用:
原帖由 Koman 於 14-7-2008 14:42 發表

咪就 in case 支鎗個匣跌左都有個 spare mag
你都係唔明佢意思。
Kurtzns

引用:
原帖由 auhokan 於 14-7-2008 17:42 發表
係咪單行槍袋冇咁大個,舒服d?
冇關係,雖然槍袋係套住支槍,作用係固定支槍,唔係包實支槍,因此主要係夾住slide同hold穩trigger guard,柄外露。
而柄內藏彈匣,所以槍袋大小對單行雙行沒有影響。
有d槍slide短幼,frame感覺上大,例如p7m13行雙行當然柄更粗,但個袋唔見得好大,個袋未同單行p7一樣。
如果有分別的話,除非包埋個柄啦~
舒服與否,就見仁見智。

Kurtzns

引用:
原帖由 auhokan 於 14-7-2008 17:42 發表
係咪單行槍袋冇咁大個,舒服d?
仲有,好似1911行單行,但slide長,個袋未大d囉。
p230又係行單行,但未身支野slide短,個袋未細d囉。
所以,好難講。

宜家講緊支250本身係行雙行,係警察部要夾硬入少d彈,當單行匣用。
即係話,佢入3粒、7粒、8粒都好,隻匣始終係雙行。

多舊魚~
Kurtzns

發新話題