20 12
發新話題

好好倍率,一倍五!

好好倍率,一倍五!

內地將再贈港5條中華鱘

(明報)7月14日 星期一 11:10  

海洋公園主席盛智文說,內地承諾,將會再贈送5條中華鱘給香港,預計8月8日和市民見面。

內地較早時已贈送了5條中華鱘給香港,但其中的1條死亡,內地一早已經承諾會補送一條給香港,但盛智文今早公布,內地會再送5條中華鱘給香港,海洋公園會改建目前的鯊魚館,單獨飼養9條中華鱘。

再贈港的中華鱘長2米,屬已成長的中華鱘。新的5條中華鱘會在月底到港,8月8日即北京奧運開幕當日和市民見面。

內地最初贈港的5尾中華鱘,有象徵奧運五環的意義,但其中最細的一條,在上月20日懷疑被在同一地方飼養的「海狼」咬傷,23日死亡。

我唔覺得送幾條魚有咩咁巴閉....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 14-7-2008 16:24 發表
我唔覺得送幾條魚有咩咁巴閉....
國寶喎

野外生活就得一千條唔夠( 好似係 ),但係人工繁殖既數量,中國一路都冇公布過的。

引用:
原帖由 louisli 於 14-7-2008 16:48 發表

國寶喎
咁我要金條好似正D

引用:
原帖由 louisli 於 14-7-2008 16:48 發表

國寶喎
自己出盡力去整到佢絕種...之後出盡力咁有幾多整幾多...之後叫佢國寶... 呢d命運咁可悲既動物..見到都心up...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 14-7-2008 19:10 發表

自己出盡力去整到佢絕種...之後出盡力咁有幾多整幾多...之後叫佢國寶... 呢d命運咁可悲既動物..見到都心up...
養一隻熊貓仲貴過養幾個人...我睇到D連開飯都要愁既人我仲心up...

引用:
原帖由 101653 於 14-7-2008 20:16 發表

養一隻熊貓仲貴過養幾個人...我睇到D連開飯都要愁既人我仲心up...
cgf有好多人都連開飯都要愁既人,為左唔令你心up,o黎緊所有版聚埋單就多謝曬你
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 14-7-2008 23:02 發表

cgf有好多人都連開飯都要愁既人,為左唔令你心up,o黎緊所有版聚埋單就多謝曬你
我發覺佢成日整d坑俾自己跌入去...

多謝數字人!!
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 14-7-2008 23:02 發表

心UP還心UP...
我無能為力...

怪叔叔丫...佢大把錢牙

引用:
原帖由 101653 於 15-7-2008 01:28 發表

心UP還心UP...
我無能為力...

怪叔叔丫...佢大把錢牙
你地夾...我地唔理~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 15-7-2008 01:46 發表

你地夾...我地唔理~
我唔制...叫佢比哂~

o依!!唔知點解有張咁o既野係部腦到耶!!
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 15-7-2008 02:00 發表

o依!!唔知點解有張咁o既野係部腦到耶!!
佢比哂咪一樣有人請就得啦~~~

20 12
發新話題