發新話題

餐廳奇遇記

不如問佢用咩薯仔會好D..........

引用:
原帖由 hippies 於 21-7-2008 17:11 發表
如果你間餐廳埋單每人三舊水甚至唔只既, 我絕對相信佢應該可以答到你. 否則...你係搏X.

引用:
原帖由 RoyalMarine 於 21-7-2008 17:09 發表

下次我去食海南雞飯等我問下會係邊隻米同埋牒油菜係用o羊菜先.
你唔係expect普通餐廳會有得比你話要咩米呀
Saving Private Kai人

引用:
原帖由 hippies 於 21-7-2008 17:11 發表
用你會好D

引用:
原帖由 steveyue 於 21-7-2008 17:15 發表

你唔係expect普通餐廳會有得比你話要咩米呀
高級 d 既餐廳咪最多好有禮貌o甘答你"我地用泰國既特級香米".

呢個咪老茶同高級餐廳既分別, 服務一分錢一分貨. 所以我咪好有興趣樓主位朋友買左幾多分貨...

不過問得你飯意粉薯菜既所謂西餐....

引用:
原帖由 RoyalMarine 於 21-7-2008 17:18 發表

高級 d 既餐廳咪最多好有禮貌o甘答你"我地用泰國既特級香米".

呢個咪老茶同高級餐廳既分別, 服務一分錢一分貨. 所以我咪好有興趣樓主位朋友買左幾多分貨...

不過問得你飯意粉薯菜既所謂西餐....
都唔expect你會咁問佢, right?

引用:
原帖由 RoyalMarine 於 21-7-2008 17:09 發表

下次我去食海南雞飯等我問下會係邊隻米同埋牒油菜係用o羊菜先.
菜心生菜通菜油墨菜

引用:
原帖由 louisli 於 21-7-2008 17:50 發表

菜心生菜通菜油墨菜
米呢?

引用:
原帖由 RoyalMarine 於 21-7-2008 17:50 發表

米呢?
塞米

間餐廳算普通啦(我估), 二人晚餐$228

我睇住佢兩個一問一答, 相當無奈, 我心想我朋友係咪玩佢呢?

皇家空軍

引用:
原帖由 louisli 於 21-7-2008 17:52 發表

塞米
"我地用泰國既特級塞米"

皇家空軍

引用:
原帖由 Royal_9413 於 21-7-2008 21:21 發表
間餐廳算普通啦(我估), 二人晚餐$228

我睇住佢兩個一問一答, 相當無奈, 我心想我朋友係咪玩佢呢?
E?!

咁你咪玩緊我地law?!

引用:
原帖由 hippies 於 21-7-2008 23:21 發表

E?!

二百幾蚊個二人餐你走去問人地意粉係乜意粉, 薯菜係乜菜, 擺明係黎搞事啦!

頭先傾開, 原來佢話佢去開d有講..........

我心想:玩野咩! 你平時去開邊呀

皇家空軍

引用:
原帖由 hippies 於 21-7-2008 23:21 發表

E?!

無呀~我真心架!

皇家空軍

發新話題