18 12
發新話題

棺材佬!

棺材佬!

在60s香港無ICAC,警察內部有反貪污部,果時d香港人好似現在d北大人講d唔講d,例如口頭交帶就叫口交!所以防止X畜會叫X畜會,反貪污部叫貪污部不過差人自已叫棺材佬,或棺材釘..........表示釘親死僅?

尊重人格, 請勿抄習

但好似作用唔大.........

引用:
反貪污部叫貪污部不過差人自已叫棺材佬,或棺材釘..........表示釘親死僅?
以為反貪污部貪得仲勁tim!

ACB  - my old man was a Cpl in the unit during  mid 1950's to late 1960's

仲以為係豪X tim.........

仲以為MS大佬搵我添
鵰。豹。狸。獅。狒

原來唔係搵你~

http://siuhakfans.blogspot.com/

中計ed........

回復 2# 的帖子

同警監會一樣,差人查番差人!行得通就無ICAC喇!
尊重人格, 請勿抄習

回復 6# 的帖子

你可以揾ms...........有セ可以幫到你?
尊重人格, 請勿抄習

回復 4# 的帖子

咁尊翁係探目喎,當年應有两個古惑仔伴左右?
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 22-7-2008 19:06 發表
你可以揾ms...........有セ可以幫到你?
無呀....見你個TOPIC係棺材佬, 我以為你叫我入尼咋
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 MS 於 21-7-2008 21:14 發表
在60s香港無ICAC,警察內部有反貪污部,果時d香港人好似現在d北大人講d唔講d,例如口頭交帶就叫口交!所以防止X畜會叫X畜會,反貪污部叫貪污部不過差人自已叫棺材佬,或棺材釘..........表示釘親死僅?
ICAC算是英國佬給香港最好的禮物
相反,也令一些國企,某些地區及澳門官員頭痕

引用:
原帖由 MS 於 22-7-2008 19:11 發表
咁尊翁係探目喎,當年應有两個古惑仔伴左右?
佢係雷柴時小弟仲未出世,我出世紙上係寫 "Police Sergeant" ,我細佬出世紙則寫 "Staff Segreant" (please see pm)

引用:
原帖由 auxair 於 22-7-2008 15:52 發表

佢係雷柴時小弟仲未出世,我出世紙上係寫 "Police Sergeant" ,我細佬出世紙則寫 "Staff Segreant" (please see pm)
auxair大sir, Police都有Staff Sergeant ? Is this Sergeant Major? 嘩, 當年威過做總警司! "新郎哥"!
井底之蛙, 啋你都傻!

18 12
發新話題