29 12
發新話題

大學買手提電腦的offer?....

大學買手提電腦的offer?....

BU有以下offer

Lenovo
http://www.hknotebook.com/bu2008/notebooks/Econnomy/3000G410.html

Macbook
http://sams.hkbu.edu.hk/apple/Price.html

唔知賣個offer比人(條友仔收4舊喎...)定自用好呢....大家比d意見我啦~~

Mac平得咁小既
今年poly做富士通,我都買左部

引用:
原帖由 nickleeqq 於 23-8-2008 18:26 發表
Mac平得咁小既
我D FD嫌佢入場費太高...

引用:
原帖由 nickleeqq 於 23-8-2008 18:26 發表
Mac平得咁小既
蘋果唔係送i touch 咩

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 23-8-2008 18:48 發表

我D FD嫌佢入場費太高...
其實睇你有咩用途先
mac我覺得 用係繪圖 工作上係好d 最少佢夠穩定

但係如果你話睇碟 出街 做下d普普通通野 以現時既手提電腦黎講 其他機都可以應付到

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 23-8-2008 18:54 發表

其實睇你有咩用途先
mac我覺得 用係繪圖 工作上係好d 最少佢夠穩定

但係如果你話睇碟 出街 做下d普普通通野 以現時既手提電腦黎講 其他機都可以應付到
多數人都會裝返 windows...
尤其係女仔

回復 6# 的帖子

你講笑... D女仔先鐘意用mac.. photo booth到癲
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

頂...浸大學生.......
不如....你賣個offer俾我... 我間小樹仁冇呢d開心野...

引用:
原帖由 Elf 於 24-8-2008 12:32 發表
你講笑... D女仔先鐘意用mac.. photo booth到癲
到做assignment果時又唔同講法呢~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 24-8-2008 12:35 發表
頂...浸大學生.......
不如....你賣個offer俾我... 我間小樹仁冇呢d開心野...
好唔開心咩?

我前幾日入左部Hasee notebook
先至 3999
Core Duo T2390
2G RAM
120G hd
Intel GMA X3100 display
1.79kg
wifi, card reader
3年保
幾抵玩

另外比多一千,仲有其他牌子選 (ASUS, toshiba...)

引用:
原帖由 louisli 於 24-8-2008 13:25 發表

到做assignment果時又唔同講法呢~
無錯, 所以我個妹買左Mac book都係裝返XP......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

我而家謀緊d 10"機....最睇得上眼既係 Lenovo部新 S10...
但係又覺得呢d 機好廢.....12吋內既又唔多....最輕係Thinkpad既X61同X200....(樓主果度有呀!!)

mac 行 windows 哂左成個系統
不過我揀都未必揀mac book
聽聞.....好多軟件......謝絕老翻

今年電腦節d機開始進入次世代
下年果d應該幾千銀就有部好野

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 24-8-2008 22:57 發表
mac 行 windows 哂左成個系統
不過我揀都未必揀mac book
聽聞.....好多軟件......謝絕老翻

今年電腦節d機開始進入次世代
下年果d應該幾千銀就有部好野
都唔係話無老翻既
只不過有d mac既軟件都比windows平,小人用老翻
睇下iwork同office個價就知

引用:
原帖由 louisli 於 24-8-2008 13:33 發表

好唔開心咩?

我前幾日入左部Hasee notebook
先至 3999
Core Duo T2390
2G RAM
120G hd
Intel GMA X3100 display
1.79kg
wifi, card reader
3年保
幾抵玩

另外比多一千,仲有其他牌子選 ...
神舟好睇自己d人品,有d人買左番去3年都無事,有d人買留去3日唔夠就出事
博唔過

29 12
發新話題