29 12
發新話題

大學買手提電腦的offer?....

如果just用黎文書上網用聽下哥仔的話
買mxi u100 wind notebook (貴)
or axer aspire one(平) or axus epc1000h(貴)
都用atom,性能唔會好差,上網睇片打字都ok

引用:
原帖由 tktom 於 24-8-2008 23:21 發表
如果just用黎文書上網用聽下哥仔的話
買mxi u100 wind notebook (貴)
or axer aspire one(平) or axus epc1000h(貴)
都用atom,性能唔會好差,上網睇片打字都ok
唉...真係好傷心...買呢d機好灰...感覺上

引用:
原帖由 adrianyahk 於 24-8-2008 12:35 發表
頂...浸大學生.......
不如....你賣個offer俾我... 我間小樹仁冇呢d開心野...
你收幾多先?

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 25-8-2008 01:06 發表

你收幾多先?
我收....皮...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-8-2008 01:10 發表

我收....皮...
冇做暑期工咩?

引用:
原帖由 nickleeqq 於 24-8-2008 23:05 發表

都唔係話無老翻既
只不過有d mac既軟件都比windows平,小人用老翻
睇下iwork同office個價就知
但係我一用就可能要用好多
Adobe Illustrator 同Photoshop
3D MAX
AUTO CAD
office
.
.
.
.
.
.

條數有排計
不過而家D機 開始鬥得下 佢地鬥時 我地平

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 25-8-2008 01:15 發表

冇做暑期工咩?
冇wor~
其實唔係錢問題~係未諗到買咩~

我而家轉左mac book,我覺得mac係比較快
pc,用開左真係好多bugs,仲有病毒個d,我已經係用卡巴斯基,都係防唔到咁多,部機越黎越慢
反而mac真係無咩呢d問題.就算我掛外置hard dise都無拖慢部機,pc會
但係mac個問題係好多file都開唔到(所以我仲有pc旁身 )

想用free os
請用ubuntu ,open suse or ferdore啦
唔怕中毒

引用:
原帖由 tktom 於 24-8-2008 23:14 發表

神舟好睇自己d人品,有d人買左番去3年都無事,有d人買留去3日唔夠就出事
博唔過
希望無事
so far 都無問題

回復 21# 的帖子

serial seeker幫到你
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

要做繪圖買mac book都冇用...要買pro先得...
同埋佢得兩g ram一定頂唔順...起碼要加到4g

早幾日聽到人講...
a:梗係買mac啦...
b:你要用mac咩
c:唔係呀..型d ar ma...
我忍唔住笑左....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-8-2008 01:15 發表

冇wor~
其實唔係錢問題~係未諗到買咩~
好型ar
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 26-8-2008 13:11 發表
好型ar
....型咩?

29 12
發新話題