發新話題

世界未日科學實驗?

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 2-9-2008 15:24 發表

有d 科學奇才提出利用黑洞制造能源
果D就係等同於咩咩大師嘞

要養佢地幾十年或養一世搞研究

搞唔掂, 研究失敗, 揾邊個回水 (四十四億鎊(約六百億港元)

話唔定有班甚麼 中介人 / 管理人, 從贊助費中從中濕腳. 5%都不得了

與其一百年後因為自己搞爛左個地球而臭死焗死, 還不如自己整個黑洞收自己皮。死都死得型過(外星)人~~
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 2-9-2008 16:37 發表
與其一百年後因為自己搞爛左個地球而臭死焗死, 還不如自己整個黑洞收自己皮。死都死得型過(外星)人~~
咁就要快D去碌爆張卡喇

引用:
原帖由 於 2-9-2008 15:53 發表

咁要拿拿聲同人表白......

表到人面青口唇白...
表到面青口唇白既多數都係雄性既一群,餅爺小心小心

引用:
原帖由 keane 於 2-9-2008 16:35 發表

果D就係等同於咩咩大師嘞

要養佢地幾十年或養一世搞研究

搞唔掂, 研究失敗, 揾邊個回水 (四十四億鎊(約六百億港元)

話唔定有班甚麼 中介人 / 管理人, 從贊助費中從中濕腳. 5%都不 ...
o個幾十億的建設可以帶動多個行業的發展,帶動經濟
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 HunterX 於 2-9-2008 16:37 發表
自己整個黑洞收自己皮...真係型到冇朋友...
我都係啦啦聲返火星安全d...

引用:
原帖由 ZaMaR 於 2-9-2008 17:02 發表

自己整個黑洞收自己皮...真係型到冇朋友...
我都係啦啦聲返火星安全d...
有無順風車搭呀~
Hybrid已死,MTP當道~萬歲!!

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 2-9-2008 16:42 發表

表到面青口唇白既多數都係雄性既一群,餅爺小心小心
此言差矣 ~

聽講八月頭就做完個實驗喇...各師兄唔洗擔心啦

成個月都無事

引用:
原帖由 亞爾多 於 2-9-2008 21:22 發表
聽講八月頭就做完個實驗喇...各師兄唔洗擔心啦

成個月都無事
引用:
原帖由 天煞孤狼 於 2-9-2008 12:59 發表

「 宇 宙 大 爆 炸 」 實 驗 恐 引 末 日 危 機  

反對實驗的科學家形容LHC是「時間機器」,一旦啟動,有可能產生大量迷你黑洞,對全球人類性命構成重大威脅。反對者之一的德國化學家羅斯勒爾表示,其中一個迷你黑洞可能會在四年內膨脹至足以從地球內部「吸食」地球的體積。

引用:
原帖由 sunny2014 於 2-9-2008 21:27 發表

引述露透社消息,cgf吹水勿理學家paul 表示,呢d少型的黑洞並不及dirty paul的威力,新派吹水勿理學家開始轉移研究dirty paul爆炸與宇宙大爆炸起源的關係
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

WIKI詳細介紹:  大型強子對撞器(Large Hadron Collider,LHC)
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%A4%A7%E5%9E%8B%E5%BC%B7%E5%AD%90%E5%B0%8D%E6%92%9E%E5%99%A8

當年美國曼哈頓計劃試爆史上第一顆原子彈, 都有科學家以「四十年代既物理學知識」估核爆會使地球上所有電子一同“然燒"而世界末日。

其實到大約五六十年代物理學家先由理論及實驗(用粒子對撞器)中真正了解質子, 中子, 電子之間及其之中的不少關係及定侓。

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 2-9-2008 21:37 發表

引述露透社消息,cgf吹水勿理學家paul 表示,呢d少型的黑洞並不及dirty paul的威力,新派吹水勿理學家開始轉移研究dirty paul爆炸與宇宙大爆炸起源的關係
咁結構工程師又有咩意見呀??
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 2-9-2008 21:37 發表

我冇講過

回正題, 粒“實驗黑洞”質量今細, 係冇可能變做宇宙中真正既黑洞。
相信文中的低B科學家一係想摶出位, 一係好似我今被人借“名"偽造言論

發新話題