發新話題

世界未日科學實驗?

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 3-9-2008 21:00 發表

都唔一定o係地洞的,可能係夜場.............
7億個..............囡囡???
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

回復 60# 的帖子

我諗起一套叫極速攝殺o既動畫

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 3-9-2008 20:08 發表

係北京你記錯左,我都係聽雲海講的版本,中國可能有20億都唔出奇,7億人無戶籍je
3. 2009年中國成為全世界最強勁的國家,人口高達二十億
4. 2009年台灣與中國爆發戰爭,最後中國勝利,而台灣即時被列入中國版圖永遠 屬於中國

會唔會打完台灣, 加埋先有二十億人?

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 4-9-2008 00:35 發表

4. 2009年台灣與中國爆發戰爭,最後中國勝利,而台灣即時被列入中國版圖永遠 屬於中國

台灣得2千幾萬人口咋喎......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 4-9-2008 00:35 發表

就國際上的各國官方主流說法,台灣係中國的一部份,所以唔存在"台灣即時被列入中國版圖永遠 屬於中國 "的說法
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 b.jam 於 4-9-2008 00:13 發表
http://hk.news.yahoo.com/article/080406/4/31rz.html
到底咩原因政府會批咁大舊錢俾科學家研究呢?
點解政府同科學家咁肯定實驗會成功呢?
而且個實驗溫度高達1萬億度, 應該只可以做一次,
再者, 就算實驗成功, 咁下一步又會做咩?

政府投資一大舊錢, 落去一個唔知會唔會成功, 而且唔知會有咩得益o既科學實驗?
有無政府咁武斷?...
背後一定有d野o既...

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 4-9-2008 00:44 發表

到底咩原因政府會批咁大舊錢俾科學家研究呢?
點解政府同科學家咁肯定實驗會成功呢?
而且個實驗溫度高達1萬億度, 應該只可以做一次,
再者, 就算實驗成功, 咁下一步又會做咩?

政府投資一大舊錢, 落去一個 ...
查實呢,好多時掟咁多錢去做一個研究,成功左有時唔會咁快可以到實際應用

好似而家hhd gb 數不斷提高,就係廿幾年前,物理學家的成果
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 4-9-2008 00:44 發表

政府投資一大舊錢, 落去一個唔知會唔會成功, 而且唔知會有咩得益o既科學實驗?
有無政府咁武斷?...
背後一定有d野o既...
你呢句令我諗起天煞--地球反擊戰 一句對白"你唔係相信政府用2萬蚊去買一塊廁所板"

因為當年有個叫美國既政府投資一大舊錢,落去一個唔知會唔會成功既曼哈頓計劃而做左世界一哥半個世紀以上

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 4-9-2008 00:58 發表

查實呢,好多時掟咁多錢去做一個研究,成功左有時唔會咁快可以到實際應用

好似而家hhd gb 數不斷提高,就係廿幾年前,物理學家的成果
太冒險喇...
政府點會肯批呀....
除非.......佢地預知係一定成功, 而且有成品得益
可能就係時光機初型

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 4-9-2008 01:14 發表

太冒險喇...
政府點會肯批呀....
除非.......佢地預知係一定成功, 而且有成品得益
可能就係時光機初型
科學都係d 科學家撞下撞下得番o黎的,成唔成功就後話la

會唔會係根本已經有時光機,
而這場實現只係做戲, 呃全世界"時光機是人類發明的"

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 4-9-2008 01:23 發表
會唔會係根本已經有時光機,
而這場實現只係做戲, 呃全世界"時光機是人類發明的"
陰謀論咁講,政府收埋左好多科技都無透露,咩toy box o個d 只係冰山一角

引用:
原帖由 Paul 於 4-9-2008 01:10 發表
因為當年有個叫美國既政府投資一大舊錢,落去一個唔知會唔會成功既曼哈頓計劃而做左世界一哥半個世紀以上
咁又有分別喎,
曼哈頓計劃有得益先做, 當時WW2, 美國係參戰國之一,
所以政府先批咁大舊錢去加快研究
而且計劃本身就係為左研究武器, 美國自己收收埋埋撥錢研究唔出奇

但係今次研究目的係咩? 為左睇宇宙大爆炸d粒子點飛? 就奇怪係大大聲同全世界各國講喎.... 真奇怪....

發新話題