33 123
發新話題

世界未日科學實驗?

算la,要死終歸要死,要活還是活下來

呢d 就係西方科學太崇尚還原論的問題
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 surefire0828 於 2-9-2008 13:26 發表

講得岩 人類連自己生存既母星都未清楚,好似海洋咁 我們還是一知半解 奇怪既係 我哋對宇宙既認識比海更加多
咁又唔係的,人類對宇宙的認識都係好少,全世界的天文望遠鏡射上天,最多都只係觀察到唔多過3%的宇宙(重要係d天文望遠鏡睇到的空間)

而且對於宇宙的認識,好多都係出於觀察得出o黎的推論,而且呢d推論每過一段時間都會推翻
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 keane 於 2-9-2008 15:02 發表
好似去 睇相 咁 ,

某某大師講你過去係點樣, 前三世係做咩野 .......

知到又點? 有鬼用咩 !

批你將來的命運, 又話要三五七年後先知道,

咁多年後, 如果批得唔準, 唔通要揾佢回水咩 ;n ...
有d 科學奇才提出利用黑洞制造能源

引用:
原帖由 keane 於 2-9-2008 16:35 發表

果D就係等同於咩咩大師嘞

要養佢地幾十年或養一世搞研究

搞唔掂, 研究失敗, 揾邊個回水 (四十四億鎊(約六百億港元)

話唔定有班甚麼 中介人 / 管理人, 從贊助費中從中濕腳. 5%都不 ...
o個幾十億的建設可以帶動多個行業的發展,帶動經濟

引用:
原帖由 sunny2014 於 2-9-2008 21:27 發表

引述露透社消息,cgf吹水勿理學家paul 表示,呢d少型的黑洞並不及dirty paul的威力,新派吹水勿理學家開始轉移研究dirty paul爆炸與宇宙大爆炸起源的關係

引用:
原帖由 Paul 於 2-9-2008 23:12 發表

我冇講過

回正題, 粒“實驗黑洞”質量今細, 係冇可能變做宇宙中真正既黑洞。
相信文中的低B科學家一係想摶出位, 一係好似我今被人借“名"偽造言論
你係吹水勿理學家咩

引用:
原帖由 HunterX 於 2-9-2008 23:06 發表

咁結構工程師又有咩意見呀??
你覺得個工程師靠得住ma

引用:
原帖由 HunterX 於 2-9-2008 23:34 發表

雲海之前仲成日話有個未來o係既美國人, 話雅典係最後一屆奧運tim~~~
唔係,係話北京呢屆,又話2007年美國內戰,分裂成5個國家,而家信佢o個班話有d 唔中,只係因為john 活o係另一個同我地差唔多的平衡宇宙

引用:
原帖由 HunterX 於 3-9-2008 00:14 發表

咁仲好笑, 既然佢講既野同我地無有關, 咁仲聽黎做乜X?!
呢d 係馬後炮

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 3-9-2008 18:19 發表

唔係, 係北京奧運

而個自稱自己係未來人o既美國佬係叫johntitor,
到依家都無人知係真定假

無左美國內戰的

引用:
原帖由 starfox 於 3-9-2008 19:32 發表

2049年全球出現已滅絕的『天花』,幸好醫學昌明,並無死傷人數
(仲有這個膠point !)
呢個pt又唔可以話咩的,始終醫學進步醫得好都唔出奇,不過有無更勁的就唔知

引用:
原帖由 HunterX 於 3-9-2008 18:32 發表

我聽雲海果個版本係話雅典奧運......

awy, 出年中國有20億人......信佢都低B......
係北京你記錯左,我都係聽雲海講的版本,中國可能有20億都唔出奇,7億人無戶籍je

引用:
原帖由 MarK-C 於 3-9-2008 19:42 發表
20.2053年由機械人統治世界(terminator?)
matrix

引用:
原帖由 HunterX 於 3-9-2008 20:22 發表

唔通我老頭痴呆.......

街上面3個人入面有一個無戶藉, 咁不如話果7億人住哂係共產黨起既地洞啦~~
都唔一定o係地洞的,可能係夜場.............

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 4-9-2008 00:35 發表

3. 2009年中國成為全世界最強勁的國家,人口高達二十億
4. 2009年台灣與中國爆發戰爭,最後中國勝利,而台灣即時被列入中國版圖永遠 屬於中國

會唔會打完台灣, 加埋先有二十億人?
就國際上的各國官方主流說法,台灣係中國的一部份,所以唔存在"台灣即時被列入中國版圖永遠 屬於中國 "的說法

33 123
發新話題