58 1234
發新話題

[認真] 無得團購!!!!!! "G.O.D 八月十五 月餅"

無得團購!!!!!! "G.O.D 八月十五 月餅"

今次的月餅 crossover ,是由有七十年歷史的香港中式餅店老字號「奇華餅家」,夥拍十多年來以發揚香港本土文化為己任的「住好o的」GOD,以新穎搞笑方式攜手演繹。由於得到奇華給予大量的創作空間, 這個八月十五系列才能完整地突顯出住好o的的玩味風格。四款不同的月餅均以「PAT PAT」為主題,因為臀部的別號「八月十五」為本地文化的語言,感覺非常親切、地道。四款「八月十五」的命名亦很花心思,用上四種大家都耳熟能詳的「麻雀用語」﹕包括有全股上場的「清一色」、穿上T-Back的「單吊」、雙手拍股的「自摸」及露出半股的「爆棚」,貼切又生鬼。

住好o的月餅將於9月初登場,一套四款, 每盒內有一個月餅以密封式包裝, 盒面沒有表明內裡款式, 供隨意抽取, 為顧客帶來無限驚喜,一定會是今次最有趣的另類選擇。

Pat Pat真身
蛋黃純白蓮蓉月
價錢﹕$55 (一個)

===================================================================================================================

今日打電話去問左, 星期五先有得買, 而且數量有限。 如果要訂既話, 最少要訂40個。所以想o係呢度問下各位師兄有無興趣一齊團購。

今日再問, 連訂購既quota都爆哂......

地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

我唔食月餅的....PASS~

一切入面o個d 算唔算係米田共
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

無論係個構思定係個命名都超級正!
笑爆XDDDDDD

不過我冇送呢d月餅既對象=P
唔參與訂購了~
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

送比朋友就岩,長輩就免了

創意滿分!
但見到都唔開胃....

唔通我真係要一個人要40個......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

引用:
原帖由 HunterX 於 2-9-2008 22:48 發表
唔通我真係要一個人要40個......
你買左的,我唔介意幫你食兩個
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 MF 於 2-9-2008 22:49 發表
http://gourmet.esdlife.com/features/chi/articles.php?id=1676

可以嗾個買
我知, 星期五先有得賣, 但係我怕買唔到, 打過去佢話數量唔多......
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 2-9-2008 23:05 發表

我知, 星期五先有得賣, 但係我怕買唔到, 打過去佢話數量唔多......
間間都有得賣架?
我食lunch幫你入貨啦

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 2-9-2008 21:42 發表
一切入面o個d 算唔算係米田共
睇到都...

引用:
原帖由 louisli 於 2-9-2008 23:43 發表

間間都有得賣架?
我食lunch幫你入貨啦
我要一個
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 3-9-2008 11:39 發表

我要一個
你要單吊?

引用:
原帖由 louisli 於 3-9-2008 12:04 發表

你要單吊?
yo man
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

58 1234
發新話題